Brazília üzeni: tárt karokkal várja a világot (galéria)

Brazília üzeni: tárt karokkal várja a világot (galéria)

Egy hónap múlva kezdődik a világ legnagyobb sporteseménye, és Brazília teljes mértékben felkészült arra, hogy otthont adjon a dél-amerikai kontinensen először megrendezendő olimpiai és paralimpiai játékoknak –  áll Michel Temer ügyvezető köztársasági elnök MTI-hez eljuttatott levelében.

 

“Felavattuk a Rio de Janeiro egyik legszebb részén elhelyezkedő Olimpiai Falut, ami a résztvevő 17 ezer sportoló többségének nyújt szállást. Valamennyi sportlétesítmény, köztük az Olimpiai Park a Barra da Tijuca negyedben, szintén átadásra került. Az ország megbízható biztonsági tervet készített a játékok idejére, melyben a rendvédelmi szervek 85 ezer tagja vesz részt, hogy a sportünnepet a legnagyobb biztonságban és békében bonyolíthassuk le”.

 

A brazilok hatalmas igyekezete ellenére azonban sokan aggódnak a közbiztonság, a közlekedés és a megbetegedések miatt.  Az olimpia szervezőit rengeteg kritika érte, főleg az elmúlt hetekben amiatt, hogy nem veszik elég komolyan a Rióban található nyomornegyedekben elhatalmasodó erőszakot és a Zika-vírus terjedését.

 

Az Olimpiai Park. forrás: MTI/AP/Felipe Dana

 

Üdvözöljük, nincsenek kórházaink – sokan nem örülnek az olimpia kiadásainak forrás: Cecília Olliveira Twitter

 

A strandröplabda-pálya még épülőben. forrás: MTI/AP/Felipe Dana

 

A golfpálya egy részlete. forrás: MTI/AP/Felipe Dana

 

Az olimpiai falu épületei. forrás: MTI/AP/Felipe Dana

 

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »