Bravo Kásler: a Magyarságkutató Intézet vezetőjének nem a szaktudományok ismerete a dolga

Az emberi erőforrások minisztere szerint a Magyar Tudományos Akadémia együttműködhet majd az újonnan létrehozott Magyarságkutató Intézettel. Kásler Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában nem tartotta jóhiszeműnek az intézet vezetőjét ért kritikákat.

“Erősödnek a szenvedélyek a Magyarságkutató Intézet létrehozása miatt” – fogalmazott Kásler Miklós. “Nem egészen jóhiszemű megközelítés, hogy számonkérik az intézetet megszervező embertől valamelyik szaktudományágnak a magasszintű ismeretét. Nem ez a dolga” – vélekedett a tárcavezető, aki szerint az intézetvezetőnek az intézmény megszervezése, működtetése, a pályázatok tisztességes lebonyolítása, konferenciák rendezése a feladata.

Hírdetés

A miniszter jelenleg nem lát semmilyen ellenségeskedést a különböző intézmények között.

Mint mondta: feltehetően a Magyar Tudományos Akadémia célja is az, hogy tudományos szinten tisztázza a kérdéseket. A Magyarságkutató Intézetnél is erről van szó – jegyezte meg Kásler Miklós, aki inkább együttműködési lehetőséget lát a két intézmény között. Hozzátette: történészek, régészek és már tudósok ezen a fórumon bebizonyíthatják saját teoriájuk minél magasabb valószínűségét.

A Magyarságkutató Intézet elindítására biztosított 800 millió forintot nem tartja kiemelkedőnek Kásler Miklós, ugyanis szerinte a Magyar Tudományos Akadémia ezzel a kérdéssel foglalkozó osztályai több év alatt ennek a sokszorosát fordították a magyarság eredetének kutatására.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »