Boženík: „Minket is motivált a hangulat”

Boženík: „Minket is motivált a hangulat”

Róbert Boženík élete első válogatottbeli góljával győzte le Szlovákia Magyarországot Budapesten, a 2020-as labdarúgó-Eb selejtezőjén. A zsolnaiak 19 éves csatára a gólról és a hangulatról is beszélt a meccs után.

Milyen volt ilyen túlfűtött hangulatú meccsen játszani?
Nem lehet összehasonlítani a mi bajnokságunkkal, sem az iramot, sem pedig a hangulatot. Nem mindennap él meg ilyen atmoszférájú meccset az ember. A szlovák bajnokságban talán csak a dunaszerdahelyi stadionban lehet ehhez hasonló szurkolás mellett mérkőzéseket játszani. Nagyon jó volt a hangulat, ami mindkét csapatot motiválta. Örülök, hogy ilyen sok szlovák szurkoló is érkezett, akik a végig buzdítottak minket. 

Hírdetés

Hogyan esett a gólja?
Stanislav Lobotka szépen átvette a labdát, és adott egy kiugratást két ellenfél közé. Tudtam, hogy egy védő van mögötte, ezért megpróbáltam jól átvenni a labdát, hogy szemben legyek a kapuval. Utána a kapu sarkát vettem célba, szerencsére sikerült eltalálnom. 

Hogyan értékeli a mérkőzést? 
Nagyon nehéz mérkőzés volt, a magyarok jó minőséget képviselnek, és a szurkolók is segítettek nekik. Úgy jöttünk ki a pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, és ez sikerült is. 

A horvát vereség után sokan leírták a szlovák válogatottat. Most, hogy a horvátok botlottak Azerbajdzsánban, a második helyen áll a szlovák válogatott a jól megkeveredett E csoportban. Milyenek ön szerint az Eb-részvétel esélyei?
A sorsunk most már a saját kezünkben van. De csak a következő hazai mérkőzésre tekintünk előre, meg akarjuk nyerni a Wales elleni meccset. Aztán meglátjuk, hogyan tovább. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »