Bővült az Ipolynyéki Önkéntes Tűzoltóság autóállománya

Bővült az Ipolynyéki Önkéntes Tűzoltóság autóállománya

Az alig két évvel ezelőtt újjáalakult Ipolynyéki Önkéntes Tűzoltóság autóállománya újabb tűzoltóautóval gyarapodott. Az egység csütörtökön Besztercebányán vette át az új járművet.

Mint az önkéntes tűzoltóság közösségi oldalán olvasható: Iveco Daily 4×2-es, 2019-es gyártmányú, teljes felszereltséggel rendelkező új tűzoltóautót vettek át a kerületi tűzoltó-parancsnokságon.

A 2019 tavaszán újraszerveződött önkéntes csapat felszerelése folyamatosan gyarapszik. Az elmúlt időszakban mintegy háromszáz eurós összköltségű műszaki eszközbeszerzésre került sor. Az autóállományukban a tegnap kapott Iveco típusú jármű mellett egy Tatra CAS 815, valamint egy árvízvédelmi pótkocsi is szerepel.

Hírdetés

Az önkéntes tűzoltóságot a község alapította. Feladataik között szerepel a tűzesetek megfékezése, árvízvédelem, valamint tűzvédelmi gyakorlatok és ismeretátadás az érdeklődőknek. A tevékenységük központja a tűzoltószertár. Az önkéntes tűzoltóságot a község tartja fent, emellett állami támogatást is kapnak a működésükhöz.

Az egység szorosan együttműködik az önkormányzattal. A tűzvédelmi feladatok mellett különféle tűzvédelmi bemutatókat, ismeretterjesztő foglalkozásokat szerveznek, mindamellett a koronavírus-járvány első hulláma idején a  helyben varrott szájmaszkok széthordásának koordinálásába is bekapcsolódtak.

Tevékenységük hiánypótló, mivel a Nagykürtösi járásban egyedül a járási székhely tőszomszédságában lévő Kékkőn működik hivatásos tűzoltóság. Ez a járás egyik legnagyobb településétől mintegy 40-50 kilométerre van.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »