Bővülhet a magyar műsoridő a szlovák közmédiában. És vele együtt a liberális, Orbán-ellenes agymosás is?

Bővülhet a magyar műsoridő a szlovák közmédiában. És vele együtt a liberális, Orbán-ellenes agymosás is?

Hogyan foglaljunk össze 12 mondatban egy 70 perces sajtótájékoztatót? Hát igy:

A Szövetség-Aliancia három képviselője ma több mint egy órás sajtótájékoztatót tartott, melyen a közmédia magyar műsoridejének bővítésével kapcsolatos előzetes eredményeiket vázolták.

A témához tartozik, hogy mindazt, ami ma elhangzott, az előző választási ciklusban a Most-Híd kormánytagsága idején is el lehetett volna érni. Feltéve, ha Rigó Konrád (Most-Híd) akkori kulturális államtitkár részéről, akit Gyimesi György (OĽaNO) a felvidéki magyar kultúrmaffia fejének nevezett, lett volna politikai akarat. De nem volt.

A jelenlegi szlovák kormánykoalíció ellenben megértést tanúsított a kérdésben, ennek eredményeiről számolt ma be Mózes Szabolcs (Összefogás platform), Őry Péter (MKP platform) és Rigó Konrád (Most-Híd platform).

Hírdetés

A magyar politikusok a tömeges véleményezési eljárás keretében a következő javaslataik elfogadására kaptak ígéretet:

A Körkép.sk kérdésére, hogy miként értékeli a Szövetség, hogy a fenti könnyítéseket nem a Most-Híd kormányzati ideje alatt, hanem a pártszintű magyar parlamenti képviselet hiányában sikerült elérni, Mózes Szabolcs kétszeri nekifutásunkra is kitérő választ adott.

Mint ahogy nem kaptunk érdemi választ Őry Pétertől sem arra vonatkozóan, hogy hogy hogyan akarja a Szövetség megelőzni azt, hogy a magyar műsoridő bővítésével ne a Lovász Attila által felügyelt balliberális, progresszív, Magyarország és Orbán Viktor ellenes propaganda és világszemlélet erősödjön a szlovák közmédiában.

A Szövetség javaslatait a törvényalkotás további szakaszában a tárcaközi egyeztetést követően előbb a kormánynak, majd a parlamentnek kell elfogadnia.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »