Bővül a kormány által házfelújításra nyújtott támogatás felhasználhatósági köre

Apróbb változások lesznek az Otthon Melege Program családi házas oldala körül.

Illusztráció – MTI Fotó: Bugány János

A beérkezett lakossági és szakmai észrevételek alapján módosul az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására meghirdetett 5 milliárd forint keretösszegű alprogramjának Pályázati Útmutatója.

Támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít.

A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. A pályázók segítése érdekében egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. A módosított útmutató elérhető itt és itt.

Forrás: MTI / Privátbankár

The post Bővül a kormány által házfelújításra nyújtott támogatás felhasználhatósági köre appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »