Bővítést és fejlesztést tervez az újraválasztott röplabdaelnök

Bővítést és fejlesztést tervez az újraválasztott röplabdaelnök

Elsöprő többséggel, a csütörtöki közgyűlésen leadott 153 szavazatból 99-et begyűjtve nyerte meg Gheorghe Vişan Románia Röplabdaszövetségének (FRV) elnökválasztását, így a 2004 óra regnáló sportvezető negyedik négyéves mandátumát kezdheti meg a szervezet élén.

roplabda_csmb_b

Egy érvénytelen voks mellett kihívói közül Dan Gîrleanu 32-t, Serhan Cadâr 20-at, Sandu Kapolevies pedig egy szavazatot kapott.

Az újraválasztott sportvezető a Krónika megkeresésére leszögezte, hogy az elkövetkező időszakban a romániai játékosállomány bővítésére összpontosít majd, mert ezen a téren még nagy hiányosságok vannak. „Fejlesztenünk kell az utánpótlásbázisunkat, mert onnan tudunk előrelépni. Emellett természetesen a hazai edzők szakmai továbbképzésére is figyelnünk kell, hogy utána javítani tudják a sportolók teljesítményét” – magyarázta.

Programjában szerepel a sportág népszerűsítése is: elmondása szerint arra törekszik majd, hogy a röplabda minél mediatizáltabbá váljon a jövőben. Kérdésünkre elismerte, hogy ebben a nemzetközi porondon szereplő együttesek sikerei is a segítségére lehetnek – külön gratulált annak a Bukaresti CSM-nek, amelynek női együttese szerda este 3-1-re nyerve került előnybe a Trabzonspor elleni Challenge Kupa-döntőben a vasárnapi törökországi visszavágó előtt. „Ez egy egészen kiváló eredmény, minden elismerésem az övék, és a klubvezetésé, amelyik vállalta az ehhez szükséges pénzügyi terheket” – fogalmazott.

Az olasz Francois Salvagni által edzett alakulat két nyert szettre áll a romániai röplabdázás történetének első nemzetközi serlegétől, Vişan szerint pedig kár lenne „elpasszolni” egy ilyen ritka lehetőséget. Elismerte, hogy csupán kevés igazán értékes hazai játékos van röplabdában, ezért elengedhetetlen a légiósok szerepeltetése ahhoz, hogy a kontinentális mezőnyben is helyt lehessen állni. Ezt viszont nem tartja hátránynak, mert biztos abban, hogyha sikerül a bázisaikat fejleszteni és a képzés színvonala is emelkedni fog, akkor a jóval drágább külföldi játékosok nem fogják kiszorítani a tehetséges hazai sportolókat.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »