Bővítenék a Szenci Városi Hivatalt

Bővítenék a Szenci Városi Hivatalt

A napokban kiderült, hogy nézhet ki a tervezett bővítés után a Szenci Városi Hivatal. Kihirdették az építészeti pályázat eredményeit, a projekt költségvetését azonban még nem hagyták jóvá a képviselők.

A város még nyáron hirdette meg az építészeti pályázatot. Akkor azzal indokolták a városi hivatal bővítésének szükségességét, hogy kevés az irodahelyiség az épületben. A feltételek között szerepelt, hogy energetikailag gazdaságos új szárnyat építsenek, amelynek fenntartása nem terheli meg túlságosan a város költségvetését, de reprezentatívvá és moderné teszi a középületet. „A terv fontos része az ügyfélközpont kialakítása, amely összeköti a régi hivatalt és az új épületszárnyat. A terv kiválasztásánál döntő szerepet játszik az elrendezés, amely elősegíti az átláthatóságot, az egyes osztályok közötti kommunikációt és a lakosokkal való kapcsolattartást” – írták a verseny meghirdetésekor. A DKLN műterem pályázata lett a befutó. Az öt tervező több épületszárnyra osztotta fel a bővítményt és egy zárt udvar köré rendezte a hivatalt. A tervben kiegyenlítették az utca és a parkoló szintkülönbségét. Az üveghomlokzat alkalmazásával csökkentették az átépítéshez szükséges befektetést és az épület fenntartásnak költségeit. A szakmai bírálóbizottság az értékelésnél arra is rámutatott, hogy szakaszosan is megvalósítható az átépítés és a bővítés.

Martina Ostaníková, a város szóvivője lapunknak azt nyilatkozta, a hivatal átalakításának első lépéseként el kell fogadni a jövő évi költségvetést, amely tartalmazza a projektdokumentációra szánt keretet. A dokumentáció elkészítése azért elsőrendű, mert ez alapján határozzák meg a bővítéssel kapcsolatos kiadásokat. „A város pályázatot nyújtana be a munka elvégzésére” – közölte a szóvivő.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »