Bővítené az integrált közlekedést Pozsony és Nagyszombat megye

Bővítené az integrált közlekedést Pozsony és Nagyszombat megye

Közös tömegközlekedési rendszert tervez a két megye, együttműködési szerződést kötött a két megyeelnök, Juraj Droba és Jozef Viskupič.

Pozsony megyében már működik az integrált közlekedési rendszer, az utasok egy jegy megvásárlásával vonattal, busszal, és a városi tömegközlekedési eszközök járataival is utazhatnak. Az együttműködés célja, hogy Nagyszombat megyére is kiterjesszék a rendszert és összehangolják a két régió közötti járatokat.

Hírdetés

Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke rámutatott, az együttműködés a bürokratikus akadályok leküzdéséről is szól. Juraj Droba, Pozsony megye elnöke elmondta, sűrű a forgalom a két megye között, Pozsony és Nagyszombat mellett a vidéki városok között is sok ingázó utazik naponta. „Ezzel a lépéssel megmutathatjuk, hogy lehetséges az együttműködés. A közlekedés integrációja a közúthálózat és a szolgáltatások fejlesztésével jár” – nyilatkozta Droba, hozzátéve, hogy az egységes menetjegy is elősegíti a beruházások megvalósítását.

A két régióban koordinációs munkacsoportokat hoznak létre, ezek tagjai dolgozzák ki a rendszer alapjait. Viskupič közölte, az állammal is együttműködnének. Nagyszombat megye elnöke leszögezte, a közös munkával azt akarják elérni, hogy egyre többen váltsanak az autóról tömegközlekedésre.

Pozsonyban és környékén három éve működik az Integrált Közlekedési Rendszer. Tavaly ősszel Úszorra is kiterjesztették, a Szlovák Vasúttársaság, a fővárosi tömegközlekedési vállalat és a Slovak Lines busztársaság mellett már a RegioJet utasai is átszállhatnak más tömegközlekedési járatokra a vonatjeggyel. (béva)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »