Botrányos körülmények között alakult meg Győrött a közgyűlés

Botrányos körülmények között alakult meg Győrött a közgyűlés

Mintegy ötven tüntető próbált bejutni a városháza dísztermébe a hivatalosan nyílt ülésre, miután azonban nem engedték be őket, dörömböltek az ajtón és sípoltak. Közben megalakult az új közgűlés, és lemondott Borkai Zsolt.

Mindeközben a győri közgyűlés alakuló ülésén letették esküjüket a képviselők. A 23 fős közgyűlésbe a Fidesz-KDNP-nek 15, az ellenzéki összefogásnak (DK-MSZP-Momentum-LMP-Jobbik) kettő, a Civilek Győrért szervezetnek kettő, az Összefogás Győrért Egyesületnek egy képviselője jutott be, további két független képviselő és a polgármester mellett.

A közgyűlés tagjaival együtt esküt tett Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról péntek délutáni határidővel lemondó polgármester, aki az ülés végén annyit mondott, hogy “köszönöm, Győr!”, amit a díszteremben lévők tapssal fogadtak.

A DK-s Glázer Tímea, Borkai Zsolt volt kihívója az önkormányzati választáson, azt javasolta, hogy egy külsős alpolgármester vezesse a várost az időközi választásig, és ne válasszanak alpolgármestereket, mert a mostani vezetők nem bírják a győriek bizalmát, az ajánlatot viszont nem fogadták el, így megválasztották Fekete Dávidod és Radnóti Ákost.

Hírdetés

A városháza dísztermében tartott, és hivatalosan nyílt, alakuló ülés ideje alatt a díszterem ajtajait teremőrök tartották zárva. A kívül rekedt ellenzéki szimpatizánsok időről időre dörömböltek, sípoltak, kiabáltak.

Borkai Zsolt, aki korábban kilépett a Fideszből, szerdán jelentette be, hogy péntek délutáni hatállyal a polgármesteri posztról is lemond. Így utódjáról időközi választáson dönthetnek. Azt, hogy az ellenzék kit indítson a kormánypártok jelöltjével szemben, vélhetően előválasztáson döntik majd el.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón nem erősítette meg azokat a sajtóhíreket, hogy a frissen megválasztott két alpolgármester – Fekete Dávid és Radnóti Ákos – bármelyikét alkalmasnak tarthatja a kormánypárt Győr további vezetésére, és azt sem, hogy Németh Zoltán megyei közgyűlési elnök, illetve Pálinger Katalin volt kézilabdakapus-sportlegenda neve is felmerült volna.

A januárban vagy februárban valószínű időközi polgármesterválasztásig várhatóan az alpolgármesterek vezetik majd a várost.

A Borkai-ügyről korábbi cikkeinket megtalálja ITT.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »