Botránymentes mérkőzést szeretnének – az FK Csíkszereda elnöke a Craiova elleni történelmi kupameccsről

Botránymentes mérkőzést szeretnének – az FK Csíkszereda elnöke a Craiova elleni történelmi kupameccsről

Hatalmas feladat vár a harmadosztályos FK Csíkszeredára a labdarúgó-Román Kupa negyeddöntőjében: csütörtökön este nyolc órakor a címvédő CS U Craiova együttesét fogadja. A Székelyhon napilap mellékleteként megjelenő Erdélyi Sport különszáma nagy teret szentelt a találkozónak. Szondy Zoltán klubelnök a szervezési nehézségekről mesélt.
– Milyen feladatokkal szembesült az FK Csíkszereda a Craiova elleni kupameccs előtt?

– Nem vagyunk mi rossz viszonyban a román szakszövetséggel, de ez a Román Kupa számunkra olyan kihívásokkal járt, amelyekkel nem kellene szembesülnünk. Az ország labdarúgóéletének második legfontosabb rendezvénye ez, amelyen bárki részt vehet.

A másodosztályos vagy harmadosztályos klubok nem nagyon tudnak megfelelni ennek az elvárásnak. Az éjszakai világítás kérdése az egyik, ezt a Dinamo elleni nyolcaddöntő alkalmával már tárgyaltuk. Nekünk folyton éjszakai világítást kell bérelnünk, mert a tévétársaságok nem hajlandók tudomásul venni, hogy a klubok döntő többségének nincs kivilágítva a pályája, mivel nincs erre szüksége, hiszen például a harmadosztályos mérkőzéseket nem is szabad este játszani. Ez pedig óriási költségekkel jár.

– Mi volt a másik probléma?

– A másik probléma az időpont és az időjárás. A szövetségnek még a sorsolás előtt jeleztük, hogy irreális február 28-ára mérkőzést tenni. Ennek semmi köze nincs a globális felmelegedéshez vagy a globális lehűléshez.

Mi ezt jeleztük, kértük, hogy halasszák el a mérkőzésünket legalább két héttel, vagy ha ebben az irreális időpontban kell játszanunk, akkor a déli órákban legyen megtartva a meccs. Visszautasítottak, a tévékkel kötött szerződésekre hivatkozva. 

Hírdetés

Visszautasítottak, és két hete felhívták a figyelmünket, hogy mivel Craiovánál sok válogatott futballista játszik, tegyünk meg mindent, hogy a gyepszőnyeg jó állapotban legyen. Ez megint egy baromság, mert február 28-án nincs ahogy jó állapotban legyen a gyepszőnyeg. Persze meg lehetne oldani, vannak technikai megoldások, mint például a melegített gyepszőnyeg. De ezek szintén értelmetlenek, hiszen a harmadosztályban havazás esetén elhalasztják a fordulót.

Nekünk az egyik ok, amiért nem sikerült a tavalyi tavaszi idény, az az volt, hogy hazajöttünk az edzőtáborból, rákészültünk a bajnokságra, aztán a havazás miatt három héttel elhalasztották a bajnoki rajtot. Tehát akárcsak az esti világítás, ez a pályafűtés is hiába lenne meg nekünk, mivel mi nem számíthatunk arra, hogy minden évben bejutunk a Román Kupa legfelsőbb szakaszaiba. Az embereink dolgoznak, megpróbálják megoldani, eltakarítottuk a jeget, beszereztünk egy fóliát, letakartuk a gyepszőnyeget. De az időjárás – hangsúlyozom, február van – nem segít.

– Voltak változások a keretben. Erősödött a csapat?

– A Dinamo elleni mérkőzés kezdő tizenegyéből öt játékos nem tud pályára lépni. Nem lesz itt Fabio, aki családi okokra hivatkozva elment, nem játszhat Magyari és Eder, akik piros lapot kaptak a Dinamo elleni nyolcaddöntőn, és nem lesz Jebari, illetve Györgyi, akik sérüléssel bajlódnak. Érkezett egy ügyes hátvéd Magyarországról, jött az újvidéki partnerklubunktól, Topolyától egy szerb középhátvéd, és szintén Magyarországról egy középpályás (Nemes Milán, Slobodan Lalic és Nikola Pantovic – szerk. megj.).

A Craiova ellen majd kiderül, hogy mennyit érnek.

Attól függetlenül, hogy vannak-e hiányzóink vagy sem. A CS U Craiova a román bajnokság egyik legjobb csapata.

– Mivel volna elégedett a klubelnök a kupameccs után?

– Azzal volnék elégedett, ha a mérkőzés botrány nélkül érne véget, és ha a kilátogató nézők elégedetten mennének haza. Minden kupameccsünk előtt elmondtam, ezúttal is kihangsúlyozom, hogy

Örvendünk, hogy a kupában idáig jutottunk, boldogak és büszkék vagyunk erre, de számunkra a bajnokság az elsődleges.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »