Botkát javasolja a baloldal miniszterelnök-jelöltjének az MSZP

Bár elvileg egy előválasztás dönthet a baloldal következő, közös miniszterelnök-jelöltjéről, az MSZP elnöke már a megmérettetés előtt közölte, hogy ők Botka László, Szeged polgármesterének indulását támogatják. A tervezett együttműködésben részt vevő többi párt még nem döntött.

„A szocialista pártnak van miniszterelnök jelöltje és ezen egy valaki változtathat, maga Botka László ”- jelentette ki az MSZP elnöke az Inforádió Aréna című műsorában.

Molnár Gyula közölte: Botka László feltételei ugyanazok, amelyek szerepeltek az ő elnöki programjában is: a közös listaállítás, a szavazatszerző képesség alapján összeállított egyéni jelöltek és egy új baloldali politikai program megalkotása.

A pártelnök beszélt arról is, hogy az MSZP-nek a 106 körzet többségében megvan a jelöltje. Arra kérte a többi baloldali pártot, hogy jó lenne ha minél hamarabb megneveznék a jelöltjeiket, különben félő, hogy elmarad az előválasztás.

A többi párt is megszólalt

Az Együtt azt írta: továbbra is ragaszkodnak ahhoz hogy egy olyan listát is készítenek majd, amely az MSZP-DK közös listája mellett alternatívát jelenthet azoknak, akik kiábrándultak a baloldali pártokból. Azt nem közölték, hogy ezt mikor hozzák nyilvánosságra, de jelezték hogy szerintük a nyilvános üzengetés és feltételszabás árt a kormányváltásnak.

A Párbeszéd közölte, hogy örülnek annak, hogy az MSZP a maga részéről megnevezte a miniszterelnök-jelöltet, és amint eljön az ideje, ők is bemutatják az általuk támogatott kormányfőjelöltet.

Kellő időben a MoMa is megnevezi majd saját miniszterelnök-jelöltjét – írta a Bokros Lajos vezette csoport. Szerintük Molnár Gyula csak az MSZP jelöltjét nevezte meg.

A DK egyelőre nem válaszolt a Híradó megkeresésére.

A baloldali pártok hónapok óta egyeztetnek a közös listaállításról és az előválasztás szabályairól, de a tárgyalások egyelőre nem haladnak.

Sajtóhírek szerint Botka Lászlót várhatóan jövő héten szerdán hallgatja meg pártja, miután a szegedi polgármester hazatér külföldi vakációjáról.

forrás: M1/Híradó/hirado.hu

 

The post Botkát javasolja a baloldal miniszterelnök-jelöltjének az MSZP appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »