Botka László megnevezte új szövetségeseit

Botka László megnevezte új szövetségeseit

Ahogyan azt várni lehetett, a baloldal pártjai helyett mindössze néhány szakemberrel kötött együttműködését jelentette be az MSZP választmányi ülésén Botka László.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje – aki már többször elmondta, hogy egymillió új szavazóra van szükségük 2018-ban a győzelemhez – most a kormányváltók szövetségeként nevezte meg azokat az embereket, akiket már az elmúlt időszakban is vele emlegettek.

http://mno.hu/

Az egyetlen új név ebben a körben Némethné Jankovcsi Györgyi, a nyugdíjasok országos szövetségének elnöke volt. A többiekről már lehetett hallani, most pedig hivatalosan is be lettek mutatva. Így Andor László volt uniós biztos, Komáromi Zoltán, az Együtt egészségügyi politikusa, a Kishantos kapcsán ismertté vált Ács Sándorné, Büttl Ferenc, a Párbeszéd gazdasági szakpolitikusa, illetve Szent-Iványi István külügyi szakértő. Róla annyit mondott, hogy a liberálisok kiváló diplomatája, azt azonban már nem tette hozzá, hogy 2010 és 2015 között az Orbán-kormány ljubljanai nagykövete volt.

Botka László tavaly év végén még azzal az elképzeléssel robbant be az MSZP életébe, hogy ő a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje lesz, egyúttal a többi párttal közös országos listát képzelt el és közös egyéni jelölteket a 106 választókerületben. Ebből azonban semmit sem sikerült eddig megvalósítania. Mostani beszédében ezért – neveket ugyan nem említett – de odaszólt szinte mindenkinek.

„Úgy tűnik, nem minden ellenzéki párt és politikus akarja eltakarítani az Orbán-kormányt, úgy tűnik, néhányan csak a politikai túlélésükért küzdenek” – mondta. Azt is hozzátette – ugyancsak egyetlen név említése nélkül – hogy ő elítéli ezeket a pártokat, és legfőképp ezeket a politikusokat. Nem sokkal később viszont már egészen más hangot ütött meg. „Az ország kétharmada el akarja küldeni Orbánt, halljátok ellenzéki politikusok” – üzent, továbbra sem említve neveket, vagy konkrét pártokat.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hosszan bírálta a jelenlegi kormányt is, a legnagyobb bűnének azt nevezte, hogy gerinctelenné akarja tenni a nemzetet, alattvalóvá akarja tenni a magyarokat.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »