Botka beleszállt a baloldalba: "az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást"

Botka beleszállt a baloldalba: "az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást"

A beszélgetés során a helyi ügyek mellett természetesen szóba került a korábbi jelöltsége is. A szegedi polgármester kemény kritikákat fogalmazott meg a baloldali ellenzékkel kapcsolatban.

 – “A teljes összefogást javasoltam, és mindent megtettem ezért. Lemondásom előtti utolsó javaslatom a listás helyek felét adta volna a többi demokratikus ellenzéki pártnak. Engem ugyanis nem a pártvezetők parlamenti helye, hanem az ország állapota érdekelt, nem túlélni akartam, hanem nyerni.”

– “Rosszul mértem fel több dolgot. Nem gondoltam, hogy az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást. Lehet mondani, hogy úgy sincs esély a Fidesz leváltására. Így politizál, így nyilatkozik több ellenzéki pártvezető.”

– “Tévedtem, amikor azt hittem, ezek a pártvezetők meggyőzhetők, hogy saját választóik fontosabbak nekik, mint az ő politikusi túlélésük.”

– “Azt sem tudtam, hogy a Fidesz milyen mélyen van jelen az ellenzéki pártok életében, mennyire irányítja őket. Ez nagyon megdöbbentett.”

Emlékezetes: korábban Demeter Márta is azért hagyta ott a szocialisták frakcióját, mert úgy látta, hogy az MSZP vezetői nem akarnak kormányt váltani, csak a túlélésre játszanak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »