Bosszút tervez a párizsi muszlim terrorista kisöccse, már Európában van

Nagy a készültség Európában miután olyan információk kerültek a hatóságok birtokába, mely szerint a párizsi merényletek kitervelőjéntek, Abdelhamid Abaaoudnak a 15 éves kisöccse Szíriából Belgiumba utazott és azt tervezi, hogy bosszút áll testvéréért.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Younes Abaaoudot a médiában csak úgy nevezik, az Iszlám Állam legfiatalabb dzsihadistája. 2014-ben, amikor még csak 13 éves volt, a kamasz fiú Abdelhamiddal kiutazott Belgiumból Szíriába, hogy csatlakozzon a terrorista csoporthoz.

“10-re értem ide” – mondta a telefonba nővérének február 28-án az Interpol információi alapján. A dzsihadisták fenyegetése a Facebookon is megjelent, azt írták: Younes meg fogja bosszulni a bátyját.

Az Iszlám Állam előszeretettel használja a kiskorú gyerekeket propaganda céljaira és más kegyetlen terveinek végrehajtására is. Az internetre kikerült egy fénykép Younesről is, amelyen kezében egy kalasnyikovot tart.

Bátyja, Abdelhamid Abaaoud volt az, aki kitervelte a novemberben végrehajtott párizsi merényletsorozatot. A terrortámadásokban összesen 130 ember vesztette életét. Az iszlamista terroristát még azon a héten egy rendőrségi razzia során agyonlőtték.

Abdelhaimd testvérei mind Molenbeekből, Brüsszel “iszlamista negyedéből” származnak. A Paris Match egy Interpol aktára hivatkozva azt írja, a 15 éves tini nagy fenyegetést jelent. A hatóságok a fiút terroristának, gyilkosnak és dzsihadistának titulálják. Az aktuális parancs szerint Younest azonnal el kell fogni és meg kell állítani.

A hatóságok már kiküldték a figyelmeztetést a terrorista fiúról, melyben emlékeztettek a Szíriából visszatért ifjú harcos a kinézetét és a nevét is valószínűleg megváltoztatta. A francia belügyminisztérium cáfolta, hogy ilyen figyelmeztetést kapott volna. A rendőrség ugyanakkor azt sem tartja valószínűtlennek, hogy Younes Törökország, Marokkó, vagy msá európai helyszín felé veszi az irányt.

“Ha tényleg Európában van és hamis személyazonossággal mozog, akkor rendkívül nehéz rábukkanni” – nyilatkozta az egyik nyomozó. A rendőrség attól tart, hogy a fiú a bátyja nyomdokaiba lép majd és merényletet fog végrehajtani. A szabad mozgás számára nem lesz akadály, mert megfelelő papírokkal szinte korlátlanul mozoghat az EU-s tagállamok között. Bátyja, Abdelhamid például Nagy Britanniába utazott úgy 2015-ben, hogy elfogatási parancs volt ellene.

Még akkor sem biztos, hogy le tudják kapcsolni időben, ha a hatóságok megállítják a fiút valamelyik ellenőrzés során. A hírhedt Salah Abdeslamot például háromszor is megállították a hatóságok emberei, de minden alkalommal gyanútlanul továbbengedték.

RT


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »