Bosszút állunk az EU-n? – elmélkedés Trianon gyásznapján

Ezt a megdöbbentő képet találtam a neten. A kérdéses forgalmi megoldás Miskolc és Sajószentpéter között található. Egy eleddig nem létező gond megoldására létesítették, EU-s pénzen.

Legalább olyan értelmetlennek látszik, mint az M6-os alagútja, vagy a 4 km-es szakaszon épült alagutak és völgyhidak.

Kõröshegy, 2007. augusztus 8.
Átadták a forgalomnak az M7-es autópálya új, Zamárdi és Balatonszárszó közötti 14,7 kilométeres szakaszát, amelynek része a Kõröshegynél megépült, méreteit tekintve a kontinensen egyedülálló völgyhíd. Az átadást követõen Budapest és Balatonkeresztúr között végig autópályán közlekedhetnek az autósok. Az 1.872 méter hosszú völgyhíd 17 évi elõkészítés után 41,5 milliárd forintból épült meg. A vasbetonszerkezet legmagasabb pillére 88 méter, szélessége 23 méter.
MTI Fotó: Varga György

Joggal kérdezheti bárki: “Mi a körforgalom valódi funkciója?” Nos, kérem, itt a megoldás:

Hírdetés

Az, hogy a már évtizedes tervként létező leendő sajószentpéteri elkerülő majd itt csatlakozzon a 26-os útba. Ami jól is hangzik, már csak el kellene készülnie, ám a ismereteim szerint még annak sincs semmi jele, hogy belátható időn belül elkezdenék az építkezést!

Bevallom, ilyenkor gondolkodóba esek. Vajon nem jogos-e olykor, hogy tele van a hócipőjük egyeseknek velünk, magyarokkal? Természetesen sokkal tartozik nekünk Európa,… na de ilyenekkel? Vagy ezzel álunk bosszút a minket ért sérelmekért? Mert nem tudom elfogadni, hogy ennyire hülye vezetőink vannak, akik ezeket az eszetlen megoldásokat jóváhagyták!

Trianon gyásznapján ezen is érdemes elgondolkoznunk:

Kabaréba illő hazai politikai viszonyaink, kicsinyes veszekedésünk, s az ellenzéknek sem nevezhető liberális horda ordenáré viselkedése, egyes bukott politikusok büntetlen ámokfutása, hazaárulása és az efféle agyalágyult beruházások mennyiben járulnak hozzá népünk elismeréséhez, tiszteletéhez, s nem gyalázzuk-e meg ezekkel őseink csodálatra méltó önfeláldozását, nagyságát?

Nem hozunk-e szégyent őseinkre, az igenis művelt és joggal büszke, gazdag és rettegett elődeinkre, hőseinkre?

(Czakó István)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »