Borús kilátások: mélyebben kell a zsebekbe nyúlni

Tovább drágulhatnak az üzemanyagok jövő héten, a kőolaj világpiaci ára ugyanis emelkedésnek indult. A héten már volt áremelés a magyar kutakon, így literenként 4 forinttal lett drágább a gázolaj, 2 forinttal pedig a benzin, jövő héten újabb 2-3 forintos emelkedésre kell számítani a GKI vezető elemzője szerint.

A januári mélypont után ugyan lassan, de emelkedik a kőolaj világpiaci ára, jelenleg 50 dollárba kerül az Európában irányadó északi-tengeri Brent típusú nyersolaj hordója. A nagyobb elemzőházak véleménye megosztó, egyesek szerint újra tartós az emelkedés, mások úgy látják, a mostani áremelkedés nincs alátámasztva a gazdasági folyamatokkal, ezért akár az meg is fordulhat a folyamat.

„Irán nagyon szeretne visszatérni a nemzetközi piac sűrűjébe, ők pedig biztosan nem fogják korlátozni a kitermelésüket, ezt már tavasszal is mondták. A kínálat tehát bővül. Emellett sok iparágban épp most látjuk, hogy az olajszármazékokat felváltják a környezetkímélőbb megoldások, tehát sok esetben a kereslet csökken. Ezek alapján szerintem az olajár tartósan alacsony marad, 60-70 dolláros szintnél idén biztosan nem megy feljebb” – véli Simon French brit közgazdász.

Ami nem minden szereplőnek jelent jó hírt. Oroszország az egyik legnagyobb olajkitermelő ország, költségvetési  bevételének csaknem a fele az energiahordozók eladásából származik, és mivel idén átlagosan az olajár 40 dollár körül mozog, az ország költségvetési hiánya is nagyobb lett a tervezettnél. A  nyugdíjemelés is elmarad a keleti országban.

Nekünk jó

Magyarország nem rendelkezik kőolaj lelőhelyekkel, így importra szorul. Évi 5 millió tonna kőolaj érkezik az országba, ezért jelentős profitot ér el a még mindig alacsonynak számító olajárakból.

„Az alacsony kőolajár azt jelenti, hogy az importált termékek, amik gyakorlatilag kötelezően importálnunk kell, hiszen hazai kőolajforrás nincsen, ha az import egy alacsonyabb szinten realizálódik, ezáltal az export–import egyensúlyt kevésbé terheli a kőolaj import, ebből már lehet némi profit, az alacsony kőolajár mellett a fogyasztás is növekedhet, ez pedig közvetve, közvetlenül a gazdaság élénkülését is segítheti” – nyilatkozta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

A kőolaj világpiaci árának enyhe növekedésével az üzemanyagárak is folyamatosan drágulnak. A héten már volt áremelés a magyar kutakon, így 4 forinttal lett drágább a gázolaj, 2 forinttal pedig a benzin. „Elképzelhető, hogy a közeljövőben, tehát a következő hetekben is ilyen 2-3 forintos emelés lesz, attól függően, hogy milyen erősek a piaci befektetők, és meddig tudják még fölfelé hajtani az árakat. De tartok attól attól, szeptember végétől ez egyébként is szokott jelentkezni, de lefele induló hullám jelentkezik, és megint visszamegyünk ebbe a 45-50 dollár közötti sávba az olajárnál, ami azt jelenti, hogy a mai 333-340-es ár inkább lefele megy, mint felfele” – mondta Barta Judit, a GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. vezető elemzője.

A GKI elemzője szerint mindenképpen jobb lenne, ha tartósan emelkedne az olaj árfolyama, mert ellenkező esetben akár 7-12 forinttal is drágább lehet a tankolás, a kormány ugyanis úgy döntött, 50 dollárnál alacsonyabb olajár esetén növeli az üzemanyagok jövedéki adóját, ezzel pedig az üzemanyagárak is emelkednek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »