Borult, csapadékos idővel zárul a hét

Borult, csapadékos idővel zárul a hét

Túlnyomoóan felhős, borult és csapadékos időjárással zárul a hét. Vasárnap több felé kell havazásra, havasesőre számítani, nyugaton az alacsonyabban fekvő területeken is. Elvétve jegesedés is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és +8 fok között alakul. A nap első felében enyhe délkeleti szélre kell számítani, mely később élénkebb északnyugativá fordul át (5-25 km/óra). Becüslt csapadékmennyiség 10 mm eső, vagy 3 cm hó, 100 méter felett 10 cm hó is eshet.

Jegesedés miatt elsőfokú riasztás van érvényben az ország legnagyobb részébena  Dunamenti-alföld és három délkelet-szlovákiai járáson kívül. A magyarlakta járások közül jegesedés várható a Nagykürtösi, Losonci, Rimaszombati, Nagyrőcei, Rozsnyói és Kassa vidéki járásokban, valamint Pozsonyban.

Hírdetés

Pozsonyban 3, Dunaszerdahelyen, Léván, Rimaszombatban és Rozsnyón 6, Komáromban és Kassán 7, Nagymihályon 8, Királyhelmecen pedig 9 fok körüli nappali csúcs várható. Az éjszakai maximum hőmérséklet Pozsonyban, Rimaszombatban és Rozsnyón 1, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Nagykürtösön és Kassán 2, Léván és Nagymihályon 3, Királyhelmecen pedig 4 fok körül alakul majd.

SHMU.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »