Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab

Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab

Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab

A Győri Járási Ügyészség negyvenöt rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádol egy férfit, aki szabadságvesztésének ideje alatt – telefonhívások útján – negyvenöt sértett adatait szerezte meg. A bankkártya adatokkal különféle mobiltelefonok hívószámainak egyenlege lett feltöltve összesen 1 860 500 forint értékben. továbbá internetes vásárlásokra került sor mintegy 300 000 forint értékben.

Hírdetés

A férfi a cselekményeket 2017 áprilisa és júliusa között valósította meg, mialatt büntetés-végrehajtási intézetben volt. Itt, elveszettként nyilvántartott intézeti mobiltelefonokkal és tisztázatlan körülmények között birtokába jutott SIM kártyákkal hívta fel az ország különböző pontjain élő sértetteket. A vádlott a hívások alkalmával a nyugdíjfolyósító intézet és az adóhatóság munkatársának adta ki magát és nyugdíjkifizetés, illetőleg adó-visszatérítés ürügyén kérte el a bankkártya adatokat.

A megszerzett bankkártya adatokkal – ismeretlen személyek által – összesen 1 860 500 forint értékben történtek egyenleg feltöltések, 126 500 forint értékben további feltöltési kísérletek és mintegy 300 000 forint értékben internetes vásárlások. Az egyenlegfeltöltések egy része a vádlott hozzátartozóihoz köthető hívószámokra vonatkozóan valósult meg.

A férfi a cselekményeit többszörös és különös visszaesőként valósította meg, így cselekményeiért több mint 6 év szabadságvesztés is kiszabható vele szemben.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »