Börtönből kereskedett a kábítószerrel – a felesége közreműködésével

Börtönből kereskedett a kábítószerrel – a felesége közreműködésével

Börtönből kereskedett a kábítószerrel – a felesége közreműködésével

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a börtönből – felesége segítségével – szervezte a kábítószer kereskedést.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint tavaly júliusban és augusztusban öt elkövető – köztük a börtönben lévő férfi felesége – nagy mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedett Kisbéren.

A legutolsó alkalommal a nő a kisbéri kórháznál tette át a kábítószert az egyik férfi által használt gépkocsiba. Ekkor a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói intézkedtek a gyanúsítottakkal szemben, amelynek során a gépjárműben megtalálták és lefoglalták a közel 1000 gramm nettó tömegű amfetamint, valamint a kábítószer elosztásához szükséges eszközöket is.

A rendelkezésre álló adatok alapján a pénz-, illetve kábítószer átadásokat a nő börtönben lévő férje szervezte. A kapott pénzből a nő heti rendszerességgel utalt 30 000 forintot a férje számlájára.

A három férfi 2019. augusztus 30-a óta van letartóztatásban, a férj letartóztatását szabadulása után, 2020. augusztus 14-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának a meghosszabbítására mivel továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »