Börtönbe megy egy lebukott dabasi rendőr

Két év, négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy dabasi rendőrt, aki megbukott a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatán.

Az M5-ösön autópálya-rendőrként szolgálatot teljesítő törzsőrmester felfigyelt egy, a leálló sávban szabálytalanul várakozó nyerges vontatóra, aminek a vezetője, aki valójában a védelmi szolgálat tisztje volt, éppen telefonált.

A rendőr meg akarta büntetni a sofőrt, aki 10 ezer forintot ajánlott a rendőrnek, ha elengedi. A rendőr elfogadta az ajánlatot, és átvette a pénzt.

A védelmi szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai civil kocsikkal követték a járőrautót és akkor csaptak le a törzsőrmesterre, amikor az bement egy üzletbe vásárolni.

A rendőr tagadta bűnösségét. Azt mondta, hogy a pénzt találta.

A törzsőrmester első fokon két és 4 hónap letöltendő börtönt és 50 ezer forint pénzbüntetést kapott, emellett három évre eltiltották a közügyektől.

Járőrtársa szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt 100 ezer forint pénzbüntetést kapott, amiért nem szállt ki az autóból, hogy biztosítsa társa intézkedését.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »