Borsin elérkezett a várva várt pillanat

Borsin elérkezett a várva várt pillanat

Június 19-én 11 órakor átadásra kerül a megújult borsi Rákóczi-kastély. A felújított épületet Zuzana Čaputová, Szlovákia köztársasági elnöke és Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adja át.

A szervezők tisztelettel kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat a mellékelt regisztrációs lapot kitöltve az [email protected] email címen szíveskedjenek jelezni.

A regisztráció csak visszaigazolás esetén érvényes, melyet a regisztráció lezárásától számított 2 napon belül e-mailen küldenek el.

A megújult borsi Rákóczi-kastély átadási ünnepsége 2021. június 19-én 11 órakor veszi kezdetét. A felújított épületet Zuzana Čaputova, a Szlovák Köztársaság köztársasági elnöke és Áder János Magyarország köztársasági elnöke adja át.

Az ünnepi műsorok és beszédek után Szalonna és Bandája ad népzenei koncertet. Délután
14.30 órakor A „Kelet Erő” néptáncszövetség táncegyütteseinek műsora lesz megtekinthető a szabadtéri színpadon. 16.30 órakor Az Ewald rézfúvós quintett koncertje következik a kastélyudvaron. 17.30 órakor pedig a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje tekinthető meg a kastélyudvaron.

A „Rákóczi három élete” című kiállítás megtekintése előzetes regisztrációval, vezetett csoportokban lehetséges.

Hírdetés

***

Kassáról az indulás a Löffler ArtCamp elől lesz (Kmet utca 34.) 9.00 órakor. Útiköltség: 10€
Jelentkezési határidő június 18., 20.00. Telefonszám: 0907 587258

***

A szépségében megújult Rákóczi-kastélyt Borsiban 1579 körül Zeleméri Kamarás István tokaji várkapitány építette, pompás reneszánsz várkastéllyá pedig Lorántffy Zsuzsanna és I. Rákóczi György fejedelem építtette át.

A kastély 2018–2021 között Áder János és Ivan Gašparovič köztársasági elnökök kezdeményezésre a magyar kormány támogatásával újult meg.

(https://www.borsikastely.eu/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »