Borotvával metszett ki egy darabot az egyik zárkatársa lábszárából a többszörösen visszaeső …bűnöző

A vád szerint a fogvatartott vádlott egy a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresített, egyszer használatos borotvából származó pengével metszett ki egy darabot az egyik zárkatársa lábszárából.

A 28 éves vádlott az elkövetés idején – és jelenleg is – más ügyben kiszabott jogerős fegyházbüntetését töltötte a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában.

A vádirat szerint a fogvatartott 2015. október 11-én, egy nyomozás során nem azonosítható társával az egyik alvó zárkatársára támadt. A sértett szemeit bekötötték, száját betömték, kezeit hátra kötözték, majd a másik támadó a lábait is lefogta olyan erővel, hogy ne tudjon mozogni.

Hírdetés

Ezt követően a vádlott egy a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresített, egyszer használatos borotvából származó pengével a védekezésre képtelen állapotba helyezett sértett egyik lábának sípcsont előtti részéből kimetszett egy 3×6 cm nagyságú bőrdarabot.

A sértett által elszenvedett nyúzott jellegű sérülés súlyos, nyolc napon túl, és maradványállapottal gyógyuló sérülés.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az erőszakos többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő férfival szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Esetében a büntetési tétel felső határa tíz évig terjedő szabadságvesztés.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »