Borókai: A média szolgálóleány szerepbe szorult

Borókai: A média szolgálóleány szerepbe szorult

A Heti Válasz a következő kilencven napban hétről hétre ugyanúgy, mint eddig, elkészül, csak digitális formában lesz elérhető, ismételte meg Egyenesen című műsorunkban Borókai Gábor főszerkesztő, hozzátéve: a saját erőforrásokra koncentrálnak, külső szerzőknek „vatikáni valutával” tudnak fizetni, amelyet az érintettek zöme elfogadhatónak talált jelen helyzetben.

http://mno.hu/

Borókai Gábor szerint az utóbbi években már csak bizonyos vállalkozások tudnak nyereséggel működni, de a médiavállalkozások biztosan nem tatoznak ebbe a körbe. A főszerkesztő azzal is egyetértett, hogy ma Magyarországon Simicska Lajos vállalkozásainak nem osztanak lapot.

Hírdetés

„Magyarország egy pici piac […], és ezen a kicsi piacon mindenki tud mindenről, és mindenki valamilyen módon kapcsolódik másokhoz. Leginkább az államnak elég kiterjedt a hatóköre, befolyásolószerepe. És, ha valaki az államtól függő viszonyban van, akkor igyekszik jó barátnak mutatkozni, jó fiúnak, és akkor teheti a dolgát. Ha valaki ellenségnek mutatkozik, akkor az nyilvánvalóan retorzióval találkozik” – emelte ki.

Szerinte a politika mindig is hatással volt a piaci térre, de nem olyan mértékben, mint manapság. A szocialista-szabaddemokrata kormányok idején például piacvezérelt volt az ország, ami pozitívnak tűnhet, de ez azzal járt, hogy a politikát is bizonyos mértékben fogságban tartotta, befolyásolta. Ezzel szemben most egy nagyon erőskezű politikai irányítás van, ami kihat a piaci szereplőkre, és kihat a médiára is.

„Tehát nagyobb rend van, nincs költségvetési hiány, nincs államháztartási hiány, viszont a média szolgálóleány szerepbe szorult” – jegyezte meg.

Borókai Gábor arról is beszélt, voltak előzetes tárgyalásaik arra nézve, hogy a választások után egy magyar vállalkozói kör átveszi a Heti Választ és működteti, csak ők is visszaléptek. „Jelezték, nem tenne jót a vállalkozásaiknak, hogyha ebbe a bizniszbe is belépnének.”

Elsődleges feladatuknak jelenleg is a működést jelölte meg, mert ahogyan Borókai Gábor fogalmazott, ami nincs, azt nem lehet eladni. A főszerkesztő hozzátette, nála jelenleg nincs több ajánlat, máskülönben nem kezdeményezett volna csődeljárást a tulajdonosoknál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »