Borkai Zsolt maradna a MOB élén

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke továbbra is szoros együttműködést tart fontosnak az Emberi Erőforrások Minisztériumával azután, hogy a kormány hétfői előterjesztése alapján átalakul a magyar sport irányítási és finanszírozási rendszere.

A MOB vezetője szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, a magyar sport akkor tud továbbmenni, ha nem a pénz, hanem a szakmaiság a fontos. Hozzátette, a sportirányítás ugyan visszakerül az Emmihez – ahol 2012 előtt volt -, de az együttgondolkodás megmarad. Ami saját feladatait illeti, elmondta, hogy ha a jövő évi közgyűlésen a tagság úgy dönt, akkor folytatni kívánja munkáját.

A kormány hétfőn terjesztette be a sporttörvény módosításának javaslatát az Országgyűlésnek. Ezek alapján a MOB szakmai munkája a továbbiakban alapvetően sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására, valamint az abban való közreműködésre irányul. Az állami források elosztásának elsődleges felelőse az állami sportigazgatási szerv, így létrejönnek az egycsatornás finanszírozási rendszer alapjai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »