Boris Kollár: Elfogadom a kormány átalakítását, a miniszterelnök leváltása viszont nem megoldás

Boris Kollár: Elfogadom a kormány átalakítását, a miniszterelnök leváltása viszont nem megoldás

A jelenlegi politikai helyzetben valamin változtatni kell, de a miniszterelnök leváltása nem biztos, hogy meghozza a várt eredményt. Erre mutatott rá a szlovák parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) a TA3 A politikában című vitaprogramban.

Kollár ezzel elismerte, hogy a jelenlegi feszült politikai helyzet megoldása a kormány újjáépítése lehet. Nem gondolja azonban, hogy Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök váltása bármit is megváltoztatna.

Az egyetlen megoldás az, hogy visszatérünk ahhoz, hogy miért is mentünk politikába

– mondta Kollár.

Emlékeztetett arra, hogy szerdán (március 10-én) a Sme rodina mozgalom elnökségi ülést tart. Utána a parlament vezetője az összes koalíciós partnert fel akarja hívni, és keresni velük a megoldást.

Le kell ülnünk, félre kell tennünk az érzelmeket, Matovičnak és Richard Sulíknak (SaS) magukba kell szállniuk

 – tette hozzá Kollár. A kisebbségi kormány forgatókönyvét egyértelműen elutasította.

Hírdetés

Azt azonban elismerte, hogy furcsának tartja az SaS párt hozzáállását Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter elbocsátására irányuló erőfeszítésekhez.

 Amikor Krajčí karácsony előtt szigorítani akarta az intézkedéseket, akkor ők meg akarták nyitni az üzleteket. Azok ácsingóznak a miniszter helyére, akik semmilyen módon nem segítettek neki

– jelentette ki Kollár.

Nagyon jó lépésnek tartja a nyilvántartásba nem vett orosz Szputnyik V oltóanyag behozatalát. Elutasítja azonban a jelenlegi érvényes szabályt, miszerint az oltásért az orvosnak kellene viselnie a felelősséget.

 Ezért az államnak kell felelnie

– hangsúlyozta Kollár.

Végezetül elmondta, hogy

ha a kormány úgy dönt, hogy március 21-től kemény lockdownot vezetne be, mozgalma és miniszterei nem fogják azt támogatni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »