Boris Kollár azt javasolja, az egészséges parlamenti képviselők ne jelentkezzenek a soron kívüli védőoltásra

Boris Kollár azt javasolja, az egészséges parlamenti képviselők ne jelentkezzenek a soron kívüli védőoltásra

Már korábban is felmerült, hogy a pozsonyi parlament 150 képviselőjét tömegesen, tulajdonképpen egy kampány keretében oltanák be. A törvényhozás mai ülésén is szóba került a kérdés, Boris Kollár házelnök viszont figyelmeztetett, nagyon óvatosan kell eljárni az ügyben.

Kollár arra kérte a frakciókat, értékeljék át az oltáshoz való hozzáállásukat, s arra bíztatta a képviselőket, amennyiben nem tartoznak rizikócsoportba, inkább hagyják ki ezt a lehetőséget, engedjék át a helyet azoknak, akiknek a lehető leghamarább meg kell kapnia a védőoltást.

Hírdetés

– tájékoztatta az ülés után a TASR-t Michaela Jurcová, a házelnök szóvivője.

Jurcová arról nem árult el többet, meddig jelentkezhetnek a képviselők a soron kívüli oltásra, ahogy azt sem tudni, a létszám megállapítása után mikor indulhat a honatyák vakcinációja. A szóvivő csak annyit mondott, a képviselők érdeklődésétől függ, mikor indulhat a program. 

A képviselők elvileg különleges közfeladat ellátásának jogcímén lehetnek jogosultak a vakcinációra, de Kollár szerint nagyon óvatosan kell hozzáállni a témához. A TASR azt írja, több frakcióvezető már jelezte, korántsem biztos, hogy képviselőik élnek a parlamenti vakcináció lehetőségével.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »