Borboly Csaba „mintát vett" egy kisreptéről Konstanca megyében

Borboly Csaba „mintát vett" egy kisreptéről Konstanca megyében

Megvalósíthatónak tartja Adrian Vasilache, a tuzlai (Konstanca megye) kisrepülőtér tulajdonos-vezérigazgatója a csíkcsicsói kisreptér fejlesztésére vonatkozó Hargita megyei elképzeléseket. Ezt Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsa elnökének fejtette ki, aki meglátogatta a román tengerpart melletti létesítményt július 29-én, pénteken.

Adrian Vasilache felajánlotta, hogy a tuzlai légikikötő munkatársai ingyenes tanácsadással és oktatással segítik a Hargita megyeieket, sőt átadják nekik az olcsó és az elvárásoknak megfelelő fejlesztés összes tervét, megvalósítási módját, a felgyűlt tapasztalataikat. A tuzlai kisreptérnek ugyanis már csak a nemzetközi reptérre vonatkozó engedélye hiányzik, amihez mindössze egy kormányhatározat szükséges, utána közvetlen külföldi járatok indulhatnának vagy érkezhetnének (jelenleg esetenként ki kell hívniuk a határrendészetet). A tuzlai létesítmény tulajdonosa elmondta, jól ismeri a csíkcsicsói repteret és annak gyimesi tulajdonosát, Antal Andrást, akiről azt tartja, hogy jól lehet vele együttműködni.

Adrian Vasilache és Borboly Csaba bíznak a jó partnerség kialakításában, és egyetértettek abban, hogy Csíkcsicsóban megvan a potenciál egy kisreptér működtetésére. Elhangzott, hogy egy kisreptér-terminál 200 ezer euróból megépíthető, ami körülbelül másfél kilométer aszfaltút értékének megfelelő összeg. A tuzlai reptér 4–46 személyes gépeket fogad (saját gépparkjában 4 és 6 személyes gépek, illetve tengeri ipari kiszolgálásra használt helikopterek találhatók).


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »