Borboly Csaba kiértékelte a Hargita megyei elõzetes eredményeket

Borboly Csaba kiértékelte a választásokról szóló, Hargita megyéből eddig befolyt részeredményeket. Elmondta, szerény kampányt folytattak, nem végeztek olyan kampánytevékenységet, amely zavarta volna az embereket, közvetlen és direkt kapcsolattartásra törekedtek.

Ebben az időszakban, főleg az utolsó hétben nem kampányoltak, mert az árvizekkel kellett foglalkozni. A Csík területi RMDSZ székházban jelenleg jó a hangulat, annak ellenére is, hogy megyeszerte országos viszonylatban alacsony volt a részvétel.

Az alacsony részvételt azzal magyarázta, hogy több községben nem volt ellenjelöltje az RMDSZ-es jelöltnek, de arra is volt példa, hogy csak az RMDSZ állított tanácsosi listát. Szerinte ugyanakkor demobilizáló hatása volt annak is, hogy a megyei tanácselnököt már nem közvetlenül választják.

Elmondta, rossz hír, hogy Tusnád községben az RMDSZ-es jelöltet legyőzte a független jelölt, Szentegyházán az MPP győzött. Borszék 54,8%-kal ismét Mik József megnyerte a választást, a megyeszékhelyen pedig alacsony részvétel mellett, azonban kétharmados szavazatarány mellett újrázhat Ráduly Róbert Kálmán.

Gyergyóhollón 65,18%-os volt a részvétel, itt volt megyeszerte a legnagyobb, de más románok lakta település is szépen szerepelt: Gyergyóhollón, Vaslábon a választók több, mint 60%-a voksolt.

A legalacsonyabb részvétel Etéden volt, mindössze 26,03%, de Borboly Csaba szerint ez érthető, mert az esőzés komoly károkat okozott, még a megyei utat is tönkretette az áradás.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »