Borboly: a kvótanépszavazásból Romániának is elõnye származik

A magyarországi népszavazásból csak Románia számára is csak előnyök származnak, akárcsak a többi kelet-európai országnak – írja Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke a szerkesztőségbe eljuttatott sajtóközleményben.

“A népakarat minden megnyilvánulásának következménye van, különösen ha egyértelmű az eredmény. És most a feldolgozottsági adatok alapján nagy bizonyossággal állítható, hogy egyértelmű eredmény született, a magyar állampolgárok elutasították a betelepítési kvóták terén követett európai uniós politikát.” – fogalmazott Borboly, aki köszönönetét fejezte ki a Hargita megye kettős állampolgárai közül azoknak, akik szavaztak a referendumon.

Borboly a migráció okozta európai problémák orvoslásához vezető út egy fontos állomásának nevezte az október 2-i népszavazást. “A szavazóurnához járulók nagy többsége támogatta Magyarország kormányát, így az megkapta a politikai felhatalmazást, hogy érdemben cselekedjen a Magyarországot érintő brüsszeli elképzelés, a kötelező betelepítési kvóta ügyében.”

Borboly szerint a magyar kormány egyértelmű megerősítést kapott az e téren követett politika folytatásához, és biztos benne, hogy olyan jogalkotási lépésekre kerül sor a Magyar Országgyűlésben, ami minta, példa lesz más országokban, így akár Romániában is. (közlemény, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »