Borbély László: Románia a Fenntartható Fejlődés regionális központjává vált

Borbély László a Világbefektetési Fórumon meghívott előadóként nyilatkozott a 2030-as Fenntartható Fejlődési Célkitűzések finanszírozásáról és gyakorlatba ültetéséről. A Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora hangsúlyozta Románia nyitottságát, hogy partnerségeket kössön az ENSZ Agenda 2030 megvalósítása érdekében.

Románia a Fenntartható Fejlődés regionális központjává vált. A román Parlament már négy találkozót szervezett az Interparlamentáris Unió tagjaként a fenntartható fejlődés témakörében. A partnerség a fenntartható jövő biztosításának az egyetlen módja. Örülök, hogy nemzetközi érdeklődés övezi ezt a témát, és biztosíthatom Önöket, hogy Románia továbbra is proaktív szerepet fog játszani a fenntartható fejlődési célok elérésében ” – mondta Borbély László.

Borbély László azt is bejelentette ez alkalommal, hogy Románia lesz a házigazdája annak a nemzetközi eseménynek, amelyen az Agenda 2030 megvalósítása érdekében alakult négy partnerségben résztvevő országok felelős miniszterei találkoznak: „A Fenntartható Fejlődés Főosztály a Külügyminisztériummal közösen, valamint az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságá-val együttműködésben Bukarestben magas szintű konferenciát szervez a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek végrehajtásáról, amelyen részt vesznek az Európai Unió, a Keleti Partnerség, Közép-Ázsia és Nyugat-Balkán képviselői. Az esemény április 16-án kerül megrendezésre az Európa Tanács román elnöksége alatt” – tette hozzá az államtanácsos.

Hírdetés

A 2018-as Világbefektetési Fórum a napokban zajlott Genfben, több állam- és kormányfő jelenlétében. Fő témája a beruházás a fenntartható fejlődésbe. Az Agenda 2030 gyakorlatba léptetésének finanszírozásával kapcsolatban még felszólalt: Gabriela Cuevas Barron, az Interparlamentáris Unió elnöke; Michael Møller, az Egyesült Nemzetek Genfi Irodájának vezérigazgatója; Martin Chungong, az Interparlamentáris Unió főtitkára, nemzetközi intézmények és az üzleti szféra képviselői. (sajtóközlemény)

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »