Bomlik a szövetség: Juhásznak vállalhatatlan Gyurcsány

Bomlik a szövetség: Juhásznak vállalhatatlan Gyurcsány

Meggyengítheti a baloldali népfront Bajnai Gordon hátországát, a kormányellenes civileket képviselő Juhász Péter nem hajlandó egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel, a politikus felajánlotta lemondását a Millának.

A baloldali egység bomlaszthatja fel a Bajnai-szövetséget. A kormányellenes tüntetések egykori szervezője, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű civil csoport volt szóvivője, Juhász Péter közleményben erősítette meg, hogy nem hajlandó olyan listán szerepelni, amelyet Mesterházy Attila vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap.

Az Együtt–PM Szövetség társelnöke szerint ez a közös lista nem növeli a kormányváltás esélyét. A politikus felajánlotta lemondását az Együtt Egymillióan Platformnak, amely az Együtt–PM Szövetség elnökségébe delegálta.

Hírdetés

Juhász Péter lenne Budapest belvárosában Rogán Antal baloldali kihívója. Az ellenzéki politikus már novemberben azt mondta a Hír Televízióban, hogy nem tud elképzelni olyan helyzetet, hogy Gyurcsány Ferenccel közös listán legyenek rajta.

A Milla vezetése egyelőre nem döntött arról, hogy elfogadja-e Juhász Péter lemondását – nyilatkozta az Együtt–PM szövetség egy másik társelnöke, Szigetvári Viktor kora délután.

Hellerék nyomták be Gyurcsányt?
Az egykori SZDSZ-hez közelálló, liberális értelmiségiek nyomására vette be Gyurcsány Ferencet a baloldali összefogásba Bajnai Gordon. Az Együtt–PM Szövetség vezetője múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán – mások mellett – Heller Ágnes filozófussal, Radnóti Sándor esztétával, valamint három íróval, Konrád Györggyel, Parti Nagy Lajossal és Závada Pállal – írja a Népszava.

A Hetek című lap úgy tudja, hogy Bajnai Gordon már karácsony előtt elkezdte győzködni az MSZP vezetőit arról, hogy vonják be a Demokratikus Koalíciót a választási együttműködésbe, de akkor a szocialisták még elutasítók voltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »