Bombát küldtek Soros György házához

Bombát küldtek Soros György házához

Robbanószerkezetet találtak hétfőn délután Soros György házánál a levélládában – jelentette internetes oldalán a The New York Times című napilap.

A rendőrség közölte: a robbanószerkezet nem lépett működésbe, azt semlegesítették. Az incidens Sorosnak a New York államban, a Bedfordhoz közeli Katonah településen lévő házánál történt.

A ház egyik alkalmazottja nyitotta ki a csomagot, és azonnal beazonosította, hogy robbanószerkezet van benne. A csomagot kivitte a közeli erdős részhez és kihívta a bedfordi rendőrséget – olvasható a rendőrségi közleményben. Soros György nem tartózkodott otthon.

Hírdetés

A rendőrség közölte: az ügyet átadta a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), az FBI azonban nem kívánta kommentálni a történteket.

A The New York Times megjegyezte: az üzletember gyakran adományoz demokrata párti jelölteknek és a lap által progresszívnak nevezett ügyek számára.

„Aktivizmusa miatt konzervatív csoportok gazemberként tekintenek rá és céltáblája antiszemita rágalmazásoknak is” – írta a The New York Times.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »