Bombaformában az ETO a BL-ben – Négyes döntőben a Bukaresti CSM is

Bombaformában az ETO a BL-ben – Négyes döntőben a Bukaresti CSM is

Történetében először jutott a női kézilabda-Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Bukaresti CSM, amely egygólos, 26-25-ös hazai győzelme után hétvégén Oroszországban is felülmúlta 29-28-ra a Rosztov Dont. 

gyorftc43_bA ferencvárosi Hornyák Dórát szorongatják a győri játékosok (fotó: MTI)

Azt a csapatot, amely veretlenül menetelt a csoportkörben és a középdöntőben, de ez utóbbi szakaszból negyedikként továbblépő román bajnok remekül mozgósította magát a negyeddöntőben. Jekatyerina Ilina megfékezése ugyan az idegenbeli visszavágón is gondot okozott Kim Rasmussen tanítványainak, de magabiztos játékuk miatt ez nem jelentett hátrányt.

A meccs irányítását már az első percekben magukhoz ragadták, hogy aztán kényelmes, három-négygólos előnyben, és végig kezdeményező szellemben kézilabdázva uralják a játékot. Isabelle Gullden és Ana Paula Rodrigues Belo brillírozott támadásban, de Mayssa Pessoa kapusra sem volt ellenszere a házigazdának, amely a második játékrészben hétgólos hátrányban találta magát.

A meccs csak a hajrára éleződött ki, de a bukaresti alakulat nem ingott meg, amikor két perccel a lefújás előtt két gólra felzárkózott a házigazda, ezért az idei budapesti Final Fourban három év szünet után ismét lesz romániai együttes.

A BL négyes döntőinek „bérletese”, a Győri ETO gyakorlatilag már a negyeddöntő első meccsén aratott elsöprő sikerével bebiztosította továbbjutását, a hétvégi visszavágóval pedig csak tetézte a Ferencváros „megalázását”: Görbicz Anitával a pályán Ambros Martín tanítványai 40-23-ra nyertek szombaton, hazai pályán, ezért az összesítettben harmincgólos különbséggel ejtették ki a riválist.

EHF-kupa: elbúcsúzott a Brassói Corona

Az EHF-kupa elődöntőjében ért véget a Brassói Corona női kézilabdacsapatának európai kalandja: a barcasági együttes a hazai, 26-22 arányú veresége után a hétvégi németországi visszavágón is kikapott 30-23-ra a TuS Metzingen csapatától. A német alakulatot az a Konkoly Csaba edzi, aki 2009-ben ezüstéremig vezette a Győri ETO-t a BL-ben. A másik ágon a Dunaújváros kétgólos előnyben fogadja a dán Randerst a vasárnapi visszavágón.

„Azzal tiszteltük meg ellenfelünket – amelyről ne feledjük, a magyar bajnok –, hogy a legnagyobb különbséget próbáltuk közé tenni. A legjobbunkat nyújtottuk, a folytatásban is ezt kell megőrizni, és meg kell próbálnunk a határainkat minél jobban kitolni. Most több jó egyéni teljesítmény is volt, de a siker kulcsa, hogy az egyének a folytatásban is a csapatnak rendeljék alá a játékukat” – idézte a győriek mesterének értékelését a Nemzeti Sport.

A legyőzötteket irányító Elek Gábor szerint nincs a világon olyan alakulat, amely hétvégén nyerni tudott volna az ETO ellen – amely a második félidőben még kulcsemberei nélkül sem veszített erejéből.

„Nem is ez a bántó, hanem a különbség, illetve a lehajtott fejek. A látvány volt borzasztó. A legfontosabb, hogy a következő napokban együtt tudjunk dolgozni, és felálljunk a padlóról” – fogalmazott a kapusteljesítményre, a gyenge védekezésre és a hozzáállásra panaszkodó szakember.

A budapesti négyes döntő mezőnye a vasárnapi Larvik–Vardar Szkopje (az első meccsen 20-34) és a Buducsnoszt Podgorica–Nagybányai HCM (29-24) negyeddöntős párharcok után lesz teljes. Utóbbi meccsről tudni kell, hogy a sérülések miatt a máramarosiak tartalékosan, többek között Pineau, Szűcs Gabi és Ungureanu nélkül utaztak el Cristina Neagu montenegrói klubcsapatához.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »