Bomba robbant egy buszon Jeruzsálemben

Bomba robbant egy buszon Jeruzsálemben

Robbanás történt hétfőn egy jeruzsálemi buszon. Az izraeli rendőrség szerint terrorista támadás történt, a mentőszolgálatok legalább tizenhét sebesültről tettek jelentést.

– Nincsenek kétségek afelől, hogy ez egy terrorista merénylet volt – közölte a jeruzsálemi rendőrség egyik illetékese. Még nem tudni az elkövető személyazonosságát, vagy azt, hogy öngyilkos merénylet történt-e.

Az illetékes azt mondta, hogy vizsgálják, honnan ered a robbanószerkezet, ki telepítette, és hogyan juthatott fel a buszra. A nyomozás még kezdeti szakaszában van.

A The Jerusalem Post korábban azt írta, hogy a Jeruzsálem délnyugati részén fekvő Hebron úton egy üres buszban lépett működésbe egy robbanószerkezet, és a detonáció következtében a közelben lévő busz utasai sebesültek meg.

Az újság tizenöt sebesültről számolt be, közülük ketten válságos állapotban vannak. A CNN 21 sebesültről ír.

A helyszín kivizsgálása után a katonai rádió értesülése szerint valószínűbbnek tűnt, hogy technikai hiba történt: az utasok nélküli autóbusz benzintartálya felrobbant, majd a tűz átterjedt a mellette álló teli buszra és több szomszédos gépkocsira. Végül azonban mégis a terrorakcióról szóló feltételezések igazolódtak be.

Az elmúlt időszakban megszaporodtak palesztinok izraeliekkel szembeni, főként késeléses támadásai. A hétfői támadás miatt eleinte felerősödtek azok a félelmek, hogy ismét rendszeressé válhatnak a Jeruzsálemet tíz évvel ezelőtt megrázó öngyilkos merényletek.

A rendőrség képviselője a katonai rádióban kijelentette, hogy nem volt előzetes figyelmeztetésük egy efféle terrormerényletről, de a város lakói a pénteken kezdődő nyolc napos pészah ünnepre készülődnek, és ezért ezekben a napokban fokozott készültség lépett életbe.

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »