Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje

Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje

Az Alapjogokért Központ gondozásában nemrég megjelent Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje című könyv a politikai korrektségnek nevezett ideológiák vadhajtásairól szóló gyűjtemény – jelentette ki a központ stratégiai igazgatója a kötet keddi budapesti bemutatóján.

Kovács István hangsúlyozta: a könyvben a legnagyobb nyugat-európai és Egyesült Államokbeli lapok híreiből válogattak.

– tette hozzá.

A központ stratégiai igazgatója kiemelte: a politikai korrektséggel és a gender elmélettel nemcsak a most bemutatott, viccesebb, szarkasztikusabb kötetben foglalkoznak, hanem tudományos és jogi megközelítéssel is tanulmányozzák azt, illetve komolyabb kiadványokat is megjelentetnek a témában.

Hírdetés

Kovács István a könyvbemutatón kitért a gyermekvédelmi népszavazásra, amelyen a négy kérdésben átlagosan 3,6-3,7 millió közt volt a nem válaszok száma. Jelezte: ez nagyobb arányú véleménynyilvánítás, mint az EU- vagy a NATO-csatlakozásról szóló népszavazáson volt. Ebből adódóan

– jelentette ki.

Párkányi Eszter elemző elmondta: a Bolond lyukból című szemléjükben 2018 óta gyűjtik a témába vágó híreket. A könyvben fejezetekbe rendezve, azok pontos forrását megjelölve válogattak, közülük, például a “gyermekagymosásról“, vagy arról, hogy ki és hogyan nevezi “genderkreatívan” a gyermekét. Vannak olyan hírek, amelyek a radikális feminizmusról szólnak, de a “zöld dzsihadizmusról”, a “klímahisztériáról” is gyűjtöttek – jegyezte meg.
Az elemző rámutatott: a viccesebb tartalmak mellett olyan komolyabb témákkal is foglalkoznak, mint a nyílt keresztényüldözés. Párkányi Eszter azt mondta: Magyarországon is megjelenik a “szellemi keresztényüldözésnek” az a fajtája, amely nyugaton sokkal radikálisabban van jelen a hívők mindennapjaiban.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »