Boldog Apor Vilmosra emlékeztek Győrben

Boldog Apor Vilmosra emlékeztek Győrben

Április 1-jén, Boldog Apor Vilmos püspök mennyei születésnapjának előestéjén közös imádságra és megemlékezésre gyűltek össze a hívek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Az ünnep keresztúti ájtatossággal és rózsafüzér-imádsággal kezdődött. Ezt követően Magyaros László mosoni segédlelkész szentmisét mutatott be a vértanú püspök tiszteletére, vele koncelebrált Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató és Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusa.

Tudjuk azt, hogy véletlenek nincsenek. Úgy gondolom, hogy a jó Isten csodálatos gondviselésének része az is, hogy ezekben a napokban az Apor püspök úr ereklyéjét tartalmazó missziós kereszt Gyulán látható, ahol huszonhárom éven keresztül volt plébános. Ez a missziós kereszt, amely a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus magyar szentek és boldogok ereklyéit őrző előképe, segíti a mi lelki készületünket, s mutatja azt, hogy oly sokan, köztük Apor püspök úr is, tudtak olyan nagy és értékes áldozatot hozni, amit csak Jézustól lehet elsajátítani – hangsúlyozta szentbeszédében Magyaros László.

A szentmise után Bognár István litániát vezetett Boldog Apor Vilmos püspök sírjánál. Az esemény szentségimádással zárult.

Hírdetés

Magyaros László prédikációja teljes terjedelmében meghallgatható ITT.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »