Boldog Apor Vilmos püspökre emlékeztek a győri székesegyházban

Május 23-án, Boldog Apor Vilmos vértanú emléknapján papi lelkigyakorlattal és püspöki szentmisével emlékeztek a vértanú győri püspökre.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A 9 órakor a Győri Szemináriumban megtartott papi lelkigyakorlatot Szuromi Szabolcs Anzelm premontrei szerzetes, kanonok, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora tartotta, majd a Nagyboldogasszony-székesegyházban 11 órakor kezdődő szentmisén is szólt az egybegyűlt hívekhez.

Az evangélium elhangzása után Szuromi Szabolcs Anzelm szentbeszédében az aznapi olvasmány egyik kulcsmondatát idézte fel: „Ki szakíthat el bennünket Krisztus szeretetétől?” Szent Pál e kérdésére válaszolva a szónok a Krisztushoz való személyes ragaszkodás példájaként állította hallgatósága elé Boldog Apor Vilmost. Hangsúlyozta, mindannyian pásztorok vagyunk, amennyiben a keresztségben a Krisztusban való életre kaptunk meghívást, s életprogramunk a Jó Pásztor rendületlen követése. Szuromi Szabolcs Anzelm Boldog Apor Vilmos vértanúságának felidézése után párhuzamot vont a jelenkori Közel-Kelet keresztényeinek sorsával, majd figyelmeztetett: a kimondott igenhez hűségesnek kell maradnunk. A szónok végül Boldog Apor Vilmos közbenjárását kérte egyházunk és hazánk sorsának jobbra fordulásáért.

A szentmisén jelen voltak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri Gondviselés Házának lakói, valamint a Máltai Lovagrend szlovákiai szervezetének képviselői is. A szertartás végén Pápai Lajos püspök, apostoli kormányzó a koncelebráló papsággal és az asszisztenciával együtt imádkozott Boldog Apor Vilmos sírjánál.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »