Bölcsességgel a koronavírus ellen

Bölcsességgel a koronavírus ellen

Ha jól számolom ilyen hosszú szünet még nem volt két cikk megjelenéseközött az oldalon, pedig az ember azt gondolná, hogy az aktuális gondokközepette ennek pont fordítva kéne lennie.

Az ok nem túl bonyolult. Egyszerűen olyan mennyiségűinformáció, hír, elmélet, figyelmeztetés és miegyéb zúdul, feltételezem nemcsakrám, hanem mindenkire, aki nem egy barlangban él, hogy a hallgatást és az Úrrafigyelést fontosabbnak tartottam ezekben a hetekben.

Nem telik el úgy nap, hogy ne kapnék barátoktól, ismerősöktől, olvasóktól újabb és újabb videókat, amik többnyire a koronavírussal kapcsolatos elméleteket vagy leleplezéseket ismertetik. Félreértés ne essék, hálás vagyok, hogy ilyen sokan gondolnak rám és az oldalra, amikor fontosnak tűnő információkkal szembesülnek, de a megosztás gombra való kattintás nem a legjobb módja annak, hogy egy üzenetet eljuttassunk másokhoz. Ha valóban fontosnak tartjuk a tartalmát, akkor a továbbítás mellé érdemes leírni, hogy miről szól, miért tartjuk megosztásra érdemesnek, esetleg az egy vagy több órás anyagon belül melyik intervallumban található a legfontosabb rész, vagy akár össze is foglalhatjuk azt. Ha valóban figyelemre méltó dologról van szó, talán megér ennyi erőfeszítést, ha pedig nem, akkor lehet, hogy továbbítani sem kellene.

Úgy látom, geopolitikai, világjárvány és összeesküvés szakértőkbőlsincs hiány, és miközben tudom, hogy ez önmagában jó is lehetne, hiszen miértne ébredhetne fel egyre több ember a világban folyó események hatására, sajnosazt látom, hogy a megosztott anyagok hagynak némi kívánnivalót maguk után. Amúgyezzel sem lenne baj, ha az előbb említett magyarázat nem maradna el, hiszen amennyek országán innen, ismereteink kicsit mindig homályosak lesznek, tehát nemvárhatunk tökéletességet, de azt sem, hogy ismerőseink napi 2-3 órát töltseneka videómegosztó oldalak útvesztőjében, annak reményében, hogy aznap talán éppenvalami értelmes anyag kerül eléjük.

De hogy konkrét példát is említsek, mostanra több változatban is eljutott hozzám a hír, hogy az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről 2021. január elsejével hatályba lépő módosítása lehetővé teszi, hogy az „egészségügyi szerv elrendelje a védőoltást” magyarul beadjanak egy vakcinát, ha akarjuk, ha nem. Azóta már keresztény előadás is készült a törvény kapcsán, amiben a szakértő igen erős szavakkal hívja fel a figyelmet a diktatórikus jogszabályváltozásra. Azzal nyilván egyet kell értsek, hogy ez valóban diktatórikus, a probléma csupán abban áll, hogy ezek a részek 1993. óta szóról szóra így szerepelnek az egészségügyi törvényben, amit Horn Gyula kormányának köszönhetünk, de Magyarországon a helyzet 1993. előtt is hasonló volt, vagyis a kötelező oltásokra vonatkozó kényszer évtizedek óta nem változott. Akit érdekelnek a részletek a Nebáncs Egyesület weboldalán olvashat róla: ITT

(A jogszabályi háttérnek egyébként bárki utánanézhet a net.jogtar-ban, és azt is ellenőrizheti, hogy a változtatással érintett részek teljesen másodlagosak.)

Ahogy közeledünk azokhoz a bizonyos, Jézus által részletesenkörülírt napokhoz, hívőként fokozottan kellene figyelnünk arra, hogy ne a félrementfigyelmeztetésekről ismerjen minket a világ, hanem inkább Isten szeretetéről. Teljesenérthető, ha az utolsó idők témaköre egyre többeket foglalkoztat, csak ne hagyjukfeledésbe merülni a lényeget: Jézus azért jött, hogy életünk legyen ésmindeneket magához vonzzon1. Nem tiltakozott, amikor atanítványok a második eljövetelét megelőző időkről kérdezték, hiszenrészletesen kielégítette kíváncsiságukat (Lásd például Máté 24. fejezetét), de amikornem kérdésekre válaszolt, a mennyek országáról és Istennel való kapcsolatunkrólprédikált és próbálta megértetni követőivel, hogy mi már „átmentünk a halálbólaz életbe”2 és, hogy nekünk már semmi sem árthat3.

Hírdetés

Visszatérve az oltások témaköréhez, megértem, hogy sokakatfoglalkoztat a kérdés, hiszen manapság mindannyiunkat közvetlenül érint és bára kormány többször kommunikálta, hogy a koronavírus elleni vakcinát önkéntesalapon adják majd, érthető, ha egyesek kétkedéssel fogadják ezt a kijelentést.Azt is értem, hogy a nanotechnológia korában, főleg az immunitás útlevélrevonatkozó javaslatokat hallva, sokan párhuzamot vonnak a koronavírus elleni vakcinaés a fenevad bélyege között, de ne felejtsük el, hogy a fenevad bélyege nemcsupán egy fizikai összetevőből áll!

Egyébként megjegyzem, szerintem is teljesen kivitelezhetőnek tűnik, hogy idővel a kezünkön kelljen hordozni az immunitásunkat igazoló kütyüt, legyen az egy csip, vagy hasonló eszköz és, hogy enélkül ne lehessünk a társadalom teljesértékű tagjai, csakhogy a fenevad bélyegét érintő figyelmeztetés arra vonatkozik, amikor „valaki imádja a fenevadat és annak a képmását, és felveszi annak a bélyegét a homlokára vagy a kezére…” Vagyis imádat nélkül csupán egy orwelli kütyüről van szó, ami akár lehetne egy 50 éve létező oltás vagy bármilyen bőr alá ültethető eszköz is. Így se jó, de nem biztos, hogy egyenlő a fenevad bélyegével.

Mindezek persze előkészítik az utat a majdani bélyeghez, de ha minden újításról kijelentjük, hogy márpedig a fenevad bélyegével van dolgunk és aki elfogadja vagy használja, a pokolban köt majd ki, a szándékunkkal épp ellentétes hatást fogunk elérni.

Fontos figyelmeztetni másokat, de ne ész nélkül! Már így is folytona közösségi oldalakon megjelenő álhírek szűréséről hallani. Ne tegyünk olajat atűzre!

A korai keresztények és az írott Ige esete jutott eszembe erről. A Biblia könyveinek kanonizálása az első nagy keresztényüldözések idején indult és a folyamat egyik kiváltó oka éppen az volt, hogy a keresztények, ha már az életüket vagy a szabadságukat kellett adják a hitükért, fontosnak tartották, hogy ne valami hamisítvány miatt tegyék. Tudni akarták, hogy amikor a római katonák átkutatják a házukat, tiltott keresztény írásokat keresve, akkor mi az, ami mellett mindhalálig érdemes kitartaniuk.

Ez ma is így van. Ha már kigúnyolnak vagy gyűlölnek minket, az Jézus nevéért, ne pedig a saját hülyeségünkért legyen!4

János 10:10, 12:321. János 3:14Lukács10:19Máté 24:9


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »