Bokros Lajos keresi a háttérhatalmat

Nem vicc, az itthon világhírű közgazdász – nyilván gunyorosnak, cinikusnak szánt bejegyzésben elmélkedik arról, hogy kik az igazi összeesküvők, és hol is bujkálnak a háttérhatalmak. Mivel magam is nagy híve vagyok a háttérhatalmak keresésének, nézzük meg, megtalálja-e a neves szaktekintély.

“Bloomberg, a virágzó hegy, no nem Magyarország, hanem a volt New York-i (vigyázat, zsidó!) polgármester és milliárdos világvállalata. Amelyik képes volt „rárontani” a magyar nemzet bankjára azzal, hogy részletesen megírta nemcsak az igazságot, hanem a valóságot is. Hát kell-e jobb bizonyíték arra, hogy a Párizs – Tel Aviv – New York tengely működik?

Valami hibázik persze a logikában. Hol itt a háttérhatalom, amikor az amerikai liberális nagytőke képviselői nyíltan beszélnek? Hol itt az összeesküvés, amikor csak írnak, de nem cselekszenek? Eszük ágában sincs, hogy a magyar kormány közpénzeket eltitkoló szándékai (összeesküvés) és a jegybankelnök törvénysértő tevékenysége (fideszes háttérhatalom pénzügyi megalapozása) ellen saját maguk fellépjenek? Tudják, hogy nem az ő dolguk.

Igen, van összeesküvés, méghozzá belső: a velejéig romlott Fidesz-oligarchia ismételten tisztátalan választásokra készül. (…)

Jó lenne tiszta levegőt szívni egy olyan országban, amelyet nem kötnek gúzsba hazai háttérhatalmak hazai összeesküvései a magyar haza ellen.

Apropó, hány akadémikus távozott az MTA közgyűléséről, amikor a miniszterelnök elkezdett elmélkedni külföldi háttérhatalmakról?”

Bokros Lajos

Magam is nagy híve vagyok a iróniának, sőt, sokszor a megkacagtat egy-egy jól eltalált cinikus gondolat is, ám akkor, amikor valakibe annyi humor szorult mint négy évadnyi Sas kabaréba és Heti Hetesbe összesen, akkor nagyon szomorú leszek.

asd


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »