Böjte Csaba: készülődjünk úgy, mint Mária

Böjte Csaba: készülődjünk úgy, mint Mária

Tudjunk örvendeni, legyünk hálásak mindazért, amit Isten nevében kaptunk – hangsúlyozta Böjte Csaba ferences szerzetes, amikor a csíksomlyói Szent István Otthonban arról beszélgetett a szekelyhon.ro szerzőjével, hogyan éljük meg az adventi várakozást, hogyan készüljünk karácsonyra.

A boldogságos Szűzanya példáját kellene kövessük a Krisztus-váráskor – fogalmazott Csaba testvér.

“Mária fogta magát és elment Erzsébethez segíteni. Nem okoskodni és előadásokat tartani, hanem mosni, főzni, takarítani, pelenkát öblögetni. Végezte a maga dolgát. Jó magunk elé képzelni, ahogy esténként fürdeti a kis Jánost, megcsikizi, esti mesét mond neki. Mi is álljunk neki és szeressük egymást. Főleg a gyermekeket, döntsünk az élet mellett. Kicsit az önzőségünket, a magunk érdekét szorítsuk háttérbe. Mária is otthon maradhatott volna és nyafoghatott volna, hogy mi lesz vele és hogy lesz Kisjézusnak ingecskéje. De ő elindul.”

Mint mondta, amikor Mária megérkezett Erzsébethez, ujjongtak az emberek, mert úgy érezték, hogy valamilyen módon Isten jelenléte is ott van körülötte. Mi is tegyünk meg mindent, hogy a velünk való találkozás örömünnep legyen a környezetünknek. A szerzetes rámutatott, Mária úgy készült, hogy Magnificatot énekelt.

“Ő is nyafoghatott volna, ecsetelhette volna a nehézségeit, azt, hogy a 150 kilométer, amíg Erzsébethez eljutott, az hat vízhólyagba telt, hogy milyen pofátlanok voltak akkoriban a tevehajcsárok. Gondolom, hogy lett volna akkoriban, amitől kiboruljon és depressziós legyen, de mégis milyen szép, hogy öröméneket énekel. Nekünk is az élet nehézségei mellett örvendenünk kell tudni, hálásak kell legyünk mindazért, amit Isten nevében kaptunk, kapunk.”

Forrás: szekelyhon.ro

The post Böjte Csaba: készülődjünk úgy, mint Mária appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »