Bojkottot hirdetett a Jobbik a közmédia ellen

Bojkottot hirdetett a Jobbik az MTVA, vagyis a közmédia ellen – ezt a párt új kommunikációs vezetője jelentette be az Országgyűlésben. Nem részletezte, hogy ez pontosan mit jelent, például mi lesz, ha az M1 riportere valamit kérdez majd egy jobbikos politikustól. Legutóbb az MSZP és Botka László próbálkozott hasonlóval tavaly, de nagyjából fél év után feladták – közölte az M1 Híradója.

Azért hirdetett bojkottot a Jobbik az általa kormánypártinak vélt médiumokkal, különösen a közmédiával szemben, mert szerintük nem tájékoztatnak kiegyensúlyozottan. Erről Mirkóczki Ádám beszélt az Országgyűlésben. A képviselő azt mondta, hogy a Jobbik ehhez nem asszisztál tovább.

„Bojkottot hirdetünk, és arra kérem, fordulok az ellenzéki képviselőkhöz, politikusokhoz és pártokhoz, hogy ne legitimálja senki, még csak látszat szintjén sem, ezt a hazugsággyárat” – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A bojkottot kedden hirdette meg a Jobbik elnöke az 1956-os évforduló alkalmából, az Ellenállás napja néven tartott megemlékezésen. Sneider Tamás a Magyar Rádió épületénél azt mondta: el kell kezdeni az ellenállást a médiafronton is.

Nem ez az első alkalom, hogy bojkottot hirdet az ellenzék

Nem ez az első alkalom, hogy valamelyik ellenzéki párt bojkottot hirdet. A szocialisták tavaly májusban döntöttek úgy, hogy a közmédia és másik kilenc médium kérdéseire nem válaszolnak.

Elemzők szerint ezzel az MSZP saját magát hozta kínos helyzetbe, mert üzeneteik több mint fél éven keresztül nem jutottak el a választópolgárokhoz. Az adatok szerint ugyanis egy átlagos napon, csak az M1 által készített hírműsorok több mint másfél millió embert érnek el.

Akkor a Jobbik egyébként nem értett egyet az MSZP-s bojkottal. A Mandinernek akkor azt válaszolták: nem bújnak el a kérdések elől, inkább perelnek, ha kell.

Hírdetés

A párt folytatja az ellenállást

A jobbikos sajtótájékoztatón egyébként már az általuk függetlennek ítélt médiumok kérdéseire sem válaszolnak minden esetben a párt képviselői, csak péntekenként adnak választ a meghirdetett témától eltérő ügyekben.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a párt folytatja az ellenállást, de arról, hogy ez pontosan mit jelent, nem árult el többet.

A Jobbik rendezvénye a Magyar Rádió volt épülete előtt 2018. október 23-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Elfogytak az aktivisták

A Jobbikból nemrég kilépett Volner János szerint a párt vezetése megpróbálja azt látszatot kelteni, mintha valódi társadalmi igény lenne az ellenállásra, de szerinte elfogytak az aktivisták a Jobbikból. Mint az M1-en fogalmazott, egymás után hagyják ott az emberek a pártot, ezért már fizetett emberekkel játsszák el, hogy politikai tevékenységet végeznek. Ő ezt színjátéknak tartja.

„A párt tagsága elment a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalomba. Átpártoltak oda önkormányzati képviselők, polgármesterek és különböző pártfunkcionáriusok, ezért a párt aktív és lelkes tagsága híján most nem tudnak mit kezdeni, mint a párt több száz fizetett alkalmazottját megpróbálják bevetni” – vélekedett Volner János az M1-en.

A Jobbik képviselői is meghívást kaptak az M1-től a stúdióbeszélgetésre, de a párt nem akart élni a lehetőséggel – hangzott el az M1 Híradójában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »