Bojkottal fenyegeti számos zsidó felforgató Georgia államot, ha a fartúróknak kedvezőtlen törvényt alkot

Bojkottal fenyegeti számos filmstúdió, köztük a Disney, a Universal és a Time Warner, valamint több mint harminc "neves szórakoztatóipari szakember" Georgiát, amennyiben életbe lép az amerikai állam új, véleményük szerint "homofób" törvénye.

Az új jogszabály értelmében a meggyőződésen alapuló csoportosulások visszautasíthatják olyan alkalmazottak felvételét vagy foglalkoztatását, akiknek hite a szervezetével ellentétes, a templomok és egyházi iskolák pedig szintén megtagadhatják, hogy olyanok számára rendezzenek eseményeket, akikkel szemben kifogásuk van. Az egyházi vezetők visszautasíthatják az azonos neműek "házasságának" szentesítését, amennyiben az ellentmond vallási meggyőződésüknek.

A felforgatók szerint a törvény a homoszexuálisok diszkriminálásához vezethet a munkahelyeken és a szociális intézményekben. A Free Exercise Protection Act nevű tervezet védelmezői szerint azonban a szólásszabadság védelméről szól a törvény. A tervezet Nathan Deal, a déli állam kormányzójának aláírására vár. A republikánus Dealnek május 3-ig kell döntenie a törvény elfogadásáról vagy elutasításáról. A kormányzó közölte, nem ír alá olyan tervezetet, amely a "diszkriminációt" támogatja.

Színészek, rendezők és producerek – köztük Aaron Sorkin (zsidó), Julianne Moore (abortuszpárti Obama-támogató), Matt Bomer (homokos), Dustin Lance Black (homokos), Rob Reiner (zsidó), Dana Fox, Anne Hathaway (férje zsidó), Seth MacFarlane (zsidó), Ryan Murphy (homokos), Bob és Harvey Weinstein (zsidók) – csütörtökön levélben kérték a kormányzót, hogy vétózza meg a tervezetet, különben a jövőben nem dolgoznak Georgiában. Írásukat a Human Rights Campaign polgári jogvédelmi csoport hozta nyilvánosságra.

Csak tavaly 240 filmet és televíziós sorozatot forgatnak Georgiában, ami 1,7 milliárd dollár bevételt eredményezett a szövetségi államnak. Olyan filmek készültek az államban, mint az Amerika Kapitány: Polgárháború, vagy A Beavatott-sorozat: A hűséges. Az állam adókedvezményeket biztosít a produkciós cégeknek.

A szórakoztatóipar zsidajai előtt már több mint 300 amerikai nagyvállalat, köztük a Google, a Coca Cola és a Delta Air Lines is a normalitást védő jogszabály elutasításáért emelt szót.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »