Bogner Mária Margit vizitációs nővér boldoggá avatásárt imádkoztak Érden

Bogner Mária Margit vizitációs nővér boldoggá avatásárt imádkoztak Érden

Idén is ünnepi szentmise keretében emlékezett meg Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök az egyházmegye papságával Bogner Mária Margit vizitációs nővér halálának évfordulójáról Érd-Óvárosban május 14-én, majd együtt imádkoztak boldoggá avatásáért a nővér sírjánál.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szent Mihály-templom zsúfolásig megtelt pünkösd előestéjén. Az óvárosi szentmisén többek között Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, T. Mészáros András polgármester, Bács István alpolgármester, valamint délvidéki zarándokok és a vizitációs rend nővérei is részt vettek.

Spányi Antal püspök elsőként megáldotta a kívül-belül felújított templomot, majd megköszönte az önkormányzat és valamennyi adományozó önzetlen segítségét, amellyel hozzájárultak a templom újjáépítéséhez. 

Szentbeszédében a püspök Bogner Mária Margit példáját kiemelve arra utalt, hogy saját magunkat sem a világ szemével kell megítélnünk.

Ez a szent életű nővér a világ szemében csupán egy fiatal nő, akinek nem adatott hosszú élet a földön, s ezt a rövid időt is betegséggel, fogyatékossággal kellett elviselnie. Pedig ahogy mindenki, ő is szerette volna megvalósítani álmait, ám a világnak nem kellett. Végül rátalált a vizitációs nővérek rendjére, amely végre befogadta, náluk igazi közösségre talált, de nem sokáig élvezhette, hamar véget ért a földi pályafutása. A világ számára Bogner Mária Margit csupán egy a sok milliárd közül, mert a könyörtelen, erőszakos, földhöz tapadt és a pillanatnyi érdekektől vezérelt világ rendjében nincs helye az ő erényeinek, rövid, de szépséges életútjának – fogalmazott Spányi Antal, hozzátéve, hogy mi akkor vagyunk okosak, ha nem ehhez a világhoz próbáljuk mérni magunkat, hanem őt állítjuk magunk elé példaként.

Akkor cselekszünk jól, ha nem ennek a világnak a rendje szerint élünk és ítélünk, hanem azt keressük, hogyan vélekedik rólunk Isten, s mi az akarata az életünkben! Bogner Mária Margit testében ugyan törékeny volt, s gyengének tűnt, ám lélekben erősebb volt mindannyiunknál – húzta alá szentbeszédében a megyéspüspök.

A vizitációs rend és a Székesfehérvári Egyházmegye számos imameghallgatást őriz, sokan kérték eddig is Bogner Mária Margit közbenjárását. Az egyházmegye templomaiban egész évben imádkoznak a nővér mielőbbi boldoggá avatásáért.

Forrás: Érdmost.hu

Fotó: Somogyi Tamás/Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »