Bodrogközi családok zarándokoltak Kazincbarcikára

Bodrogközi családok zarándokoltak Kazincbarcikára

Családi napra gyűltek össze július 23-án a bodrogközi hívek Matyi Péter plébános vezetésével a kazincbarcikai Szent Család-templomban, hogy egy szép napot tölthessenek el közösen, fiatalok, idősek egyaránt.

Ennek során az 51 zarándok előadáson vehetett részt, melyet a plébános tartott a családtagok egymás iránti szeretetéről, a gyermekek neveléséről a szent családot állítva az elmélkedés középpontjába. Ezután a templomban közös szentmisére gyűltek össze, melyet a családokért ajánlottak fel. Péter atya prédikációjában kifejtette: „a szent családnak nemcsak karácsony éjszakáján van szerepe, hanem azokban a hosszú évtizedekben is, amíg Jézus nevelkedik, amíg készül nyilvános működésére. Amikor az Isteni Ige megtestesült, sok mindenről lemondott, amit az emberek kívánatosnak tartanak. Szegénységben született, istállóban látta meg a napvilágot, de nem mondott le arról, hogy családban nevelkedjék, hogy emberi életének első élményeit szerető családi körben szerezze meg.”

Hírdetés

A szentmise után közös ebéd következett, majd meglátogatták az Avilai Nagy Szent Teréz-templomot is, ahol családi keresztutat végeztek.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »