Bodrogközben és az Ung-vidéken most születtek a legjobb tesztelési eredmények

Bodrogközben és az Ung-vidéken most születtek a legjobb tesztelési eredmények

Idén az önkormányzatok által szervezett teszteléseken a Bodrogközben és az Ung-vidéken még nem születtek ennyire jó eredmények, mint március első hétvégéjén. 

Összesen 20 polgármestert kérdeztünk meg, és ezek közül tizenháromnak a településén, név szerint Kistárkányban, Bodrogszentesen, Kisgéresben, Kiskövesden, Borsiban, Kaposkelecsényben, Zétényben, Polyánban, Perbenyíkben, Ladmócon, Őrösben, Radban, Csicserben nem találtak fertőzöttet.

Nagyszelmencen 252, Szomotoron 374 teszteltből mindössze egy-egy ember bizonyult  pozitívnak. Leleszen 451 ember vett részt a mintavételen, Nagytárkányban 570 fő, és mindkettőben ketten lettek fertőzöttek.

Hírdetés

Battyányban 487 fő volt a mintavételen, és három fertőzöttet találtak. Bodrogszerdahelyen 1149 fő adott mintát, és 6 fertőzöttet szűrtek ki. Királyhelmecen is óriási javulás következett be, hiszen két héttel ezelőtt még 59, majd egy héttel később 27 volt a fertőzöttel száma, most pedig a 2660 letesztelt közül mindössze 14 esetben lett pozitív a teszt,  azaz 0,53 százalékban. Ugyanakkor néhány településvezető arra figyelmeztetett: még nem vagyunk a járvány végén, nincs itt a lazítás ideje. Továbbra is vigyázzunk egymásra, tartsuk be a járványügyi előírásokat, mert azok nem véletlenül születtek!

Miután az FFP2-es szájmaszk használata kötelező lett a boltokban illetve a tömegközlekedésben, ám azok egyelőre hiánycikknek számítanak, néhány település vezetője megpróbálta azt beszerezni lakosai számára.

Csicserben, Kaposkelecsényben és Kistárkányban például már ingyenesen szét is osztották azokat. Remélhetően hamarosan követőkre is találnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »