Böde mesterhármasával nyert a Fradi

Böde mesterhármasával nyert a Fradi

A Ferencváros magabiztos győzelmet aratott Diósgyőrben, Király nélkül is kikapott a Haladás, az MTK nyerte a fővárosi rangadót. Ez történt az NB I 12. fordulójában.

A Diósgyőr játékára hónapok óta a kilátástalan jelző illik leginkább. Nehéz volt elképzelni, hogy a miskolciak pont a Ferencváros ellen támadnának fel. Nem is történt csoda, a Fradi az első félidő második felében bő tíz perc alatt berámolt egy hármast, és ezzel le is zárta a meccset. Szünet után Böde Dániel megszerezte harmadik gólját is, a hazaiak ugyan szépítettek, de ez volt a maximum, amit kihozhattak ebből a találkozóból.

Böde a lefújás után abban reménykedett, hogy mesterhármasának köszönhetően több lehetőséget kap majd vezetőedzőjéről.

„Harmadszor játszottunk együtt Lanzafaméval, és harmadszor nyertünk 4-1-re. Három meccsen szerzett tizenkét gól azért nem olyan rossz statisztika. Legutóbb nem volt szerencsém, kétszer is a kapufát találtam el, most kárpótolt a sors” – mondta a támadó.

Fernando Fernández, a Diósgyőr szakvezetője a pocsék szereplés ellenére bizakodó.

„Nem akartam elhinni, hogy háromgólos hátránnyal mentünk a szünetre, hiszen volt hat óriási helyzetünk. Nem esem azonban kétségbe, látom a kiutat. Felvesszük a versenyt bárkivel, ez bizakodásra ad okot. Biztos vagyok benne, hogy a Diósgyőr nem fog kiesni az NB I-ből. Nem gondolkodom a lemondásomon” – értékelt a spanyol szakember.

Hírdetés

Amióta Király Gábor visszatért a Haladáshoz, most történt meg először, hogy nem ő kezdett a kapuban, mivel nem volt jó formában. Rózsa Dániel kiválóan helyettesítette, három ziccert is megfogott a Honvéd ellen, de ez is kevés volt a pontszerzéshez. A kispestiek egy utolsó percben szerzett góllal elvitték a három pontot Szombathelyről, amihez az is kellett, hogy a hazaiak a 75. percben 11-est hibázzanak.

 

Horváth Ferenc, a Hali vezetőedzője szokásához hűen megint elsütött egy poént a lefújás után, de a csapat szurkolói valószínűleg már nem bánnák, ha a vicces mondatok helyett már inkább a pontok jönnének. Amióta Horváth átvette a Haladást, négy mérkőzésen négy vereség a mérleg.

„Volt négy nagy helyzetünk, kihagytunk egy 11-est. Rendben volt a játékunk, csak a gól hiányzott. Nem tudom, mit kellene még tennünk. Talán ha feláldoznánk egy kecskét a kezdőkörben, az segítene” – összegzett a vezetőedző.

Az MTK – Újpest mérkőzés mindkét fél számára kiemelten fontos volt. A hazai együttes bizonyítani szerette volna, hogy újonc létére élcsapatnak számít, míg a lilák egy esetleges győzelemmel felzárkózhattak volna a dobogósok mögé.  A vártnál gyengébb színvonalú meccset Bognár István találatával az MTK nyerte, és tapad az élen állókra.  Az Újpest egyre jobban leszakad, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott a vetélytársainál.

A Kisvárda – Vidi mérkőzésre lapzártánk után került sor.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »