Böde: Felborítanánk, amit ország-világ gondol

Böde: Felborítanánk, amit ország-világ gondol

Juhász Roland figyelmeztet, nem véletlenül jutottunk ki az Európa-bajnokságra. A válogatott sajtótájékoztatóján jártunk.

Az Eb eseményei folyamatosan, egész nap ITT.

Böde Dániel nem tulajdonít nagy jelentőséget a Cristiano Ronaldóval való találkozásának, hisz mindketten támadók – ez derült ki a csatár és Juhász Roland sajtótájékoztatóján, amelyet az Eb helyszínén tartottak a válogatott képviseletében.

Juhász Roland pályafutása legemlékezetesebb mérkőzéseként tekint az Izland ellenire. Mindenekelőtt a szurkolók támogatását nevezte meg ennek okaként, már egész szombat délután úgy érezte magát Marseille-ben, mintha otthon lenne. A felfokozott várakozás ellenére úgy látja, ez egy olyan meccs volt, „ahol nem lehetett elfáradni”, szervezetten és jól játszottunk. Böde Dániel ehhez csatlakozva elmondta, az osztrák meccs ugyanígy feledhetetlen élmény volt.

Korábbi szavaira visszatérve, miszerint az angolokkal játszana szívesen (ehhez mindkét együttesnek csoportmásodikként kellene végeznie), Böde azzal egészítette ki, „csak úgy mondtam egy csapatot”.

Arra a kérdésre, hogy a játékosok számolgatnak-e már, hogy kivel kerülnek össze, Juhász úgy reagált: „még nem jutottunk tovább, a csapat erénye, hogy helyén kezeli a sikereket, és nem nagyon megy bele számolgatásokba, majd szerda este”.

A portugál meccsre (szerda, 18 óra) rátérve Böde azt mondta, „nem csak nyaralni jöttünk ki”, és az igazi célt még nem érték el, „az ország és a világ szerinti papírformát fel szeretnénk borítani, jó úton is járunk efelé”. Juhász ezt kiegészítve leszögezte, „nem véletlenül jutottunk ki az Európa-bajnokságra”, és már előre úgy készültek, hogy Portugálián kívül a másik három csapat nagyjából egyenlő játékerőt képvisel. „Egyelőre a mérkőzéseinken mi voltunk az élesebbek, ezt szeretnénk továbbra is megtartani.”

Az Izland ellen játszó középhátvéd szerint ma a szervezett védekezésre képes válogatottaknak áll a világ, az eredményességhez ugyanis sokszor ez kell, még ha ez nem is néz ki mindig szépen. Figyelemmel követik egyébként a hétfői nemzetközi kupasorsolást is, hiszen Juhász szerint fontos, hogy ne csak a válogatott legyen sikeres.

Böde Dániel a portugál mérkőzésről még annyit elmondott, „nem nekünk kell futni az eredmény után, jöjjenek, várjuk őket. Nem csak szerencsével vezetjük a csoportot, a sorsunk a saját kezünkben is van”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »