Blokkolják a ferihegyi pályát

Blokkolják a ferihegyi pályát

Egy magángép meghibásodást vagy sérülést szenvedett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren és jelenleg blokkolja a felújítási munkák miatt rendelkezésre álló egyetlen felszállópályát.

Egy sugárhajtású üzleti repülőgép – egyes hírek szerint egy Cessna 750-es – műszaki meghibásodást, vagy sérülést szenvedett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren és ezért blokkolja az egyetlen jelenleg használatos 31R-13L jelű fel- és leszállópályát.

A gép vontatásához nem áll rendelkezésre megfelelő eszköz (vélhetően egy típus-specifikus vontatóvilla), ráadásul valamilyen üzemi folyadék is folyik ki belőle, így nem tudják eltávolítani. Mivel a repülőtér másik, 31L-13R pályája felújítás alatt áll, az esemény miatt a repülőtér sem indítani,sem fogadni nem tudja a járatokat. Egyes gépek Debrecenbe mennek kitérő leszállásra, mások az FR24 repülőgép-követő honlap tanulsága szerint még várakoznak a repülőtér közelében.

Úgy tudjuk, rövid időn belül helyreállhat a forgalom, vélhetően 18 órától ismét felszabadul a pálya.

Nem ez volt az egyetlen fennforgás szerdán a repülőtéren: a Bors információi szerint héjával ütközött egy Budapestre tartó utasszállító landolás közben. Hardy Mihály a lappal közölte,  az állat a kifutóra esett, és amíg eltakarították, addig nem szállhattak le gépek Ferihegyen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »