Blokád alá vették a vasutat a migránsok Idomeniben

Ott telepedtek meg kedd reggel, ahol a táborba vezető autóút is keresztezi a vasútvonalat, így nemcsak a teherszállítás szünetel, de a táborba sem tudnak bemenni a tehergépjárművek.

Már az 50 ezret is meghaladja a Görögországban tartózkodó migránsok száma. A hatóságok szerint több mint tízezren továbbra is görög-macedón határ görög oldalán, az idomeni táborban torlódnak, többségük már egy hónapja várja, hogy továbbhaladhasson a balkáni útvonalon, amely már több mint két hete zárva van. A migránsok egy csoportja tiltakozásba kezdett az idomeni tábor bejárata előtt, a határ megnyitását követelik.

Szíriai és iraki bevándorlók egy kisebb csoportja foglalta el a reggeli órákban az idomeni tábor bejárata előtt a nemzetközi vasúti forgalmat. Azon a helyen telepedtek meg, ahol a táborba vezető autóút is keresztezi a vasútvonalat, így nemcsak a teherszállítás szünetel, de a táborba nem tudnak bemenni a tehergépjárművek sem, amelyek az élelmiszert, gyógyszert és egyéb utánpótlást szállítják.

A 150 -200 fős csoportban hangosbemondóval biztatják a tömeget a hangadók, folyamatosan azt skandálják, hogy nyissák meg a határt, illetve, hogyhol vagy most Merkel, de azt is: nem kérnek se élelmet, se italt, se innivalót, amíg nem nyitják meg a határt, és nem engedik őket tovább a balkáni útvonalon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »